Кормилната рейка

Кормилната рейка

Състоянието на увеличаването на пролуките

По време на експлоатацията на автомобила значителни товари падат върху кормилната рейка. Особено в условията на разбити руски пътища. Състоянието на лекотата на шофиране, но и на безопасността в автомобила, така че е необходимо да се идентифицират такива неизправности своевременно и да се извърши компетентен ремонт на автомобила. Почукването на увеличаването на пролуките, които са в съединяващите се части. Такива празнини се образуват поради износване на триещи се повърхности или поради повреда на отделни части, включително шлици, зъби, лагери, втулки и съединители. В кормилния механизъм има три точки на съчетание, включително движение наляво-надясно.

Кормилната рейка

Ако при завъртане на волана се появи характерен удар, това означава повреда на един от интерфейсните модули и контактните части. В такъв случай собственикът на автомобила трябва да се свърже с сервиза възможно най-скоро, да извърши диагностика и ремонт. Факт е, че като се свържете своевременно със сервиза, можете да възстановите кормилната рейка или да премахнете други възможни повреди, без да подменяте този скъп агрегат. Това е доста рядка повреда, която може да доведе до износване на релсата, след което се изисква основен ремонт на системата за управление на превозното средство. Собственикът на автомобила трябва да помни, че системата за управление има два иглени и ролкови лагера, които трябва да бъдат сменени по време на рутинна проверка и възстановяване на автомобила.

Хлабината в зацепването

Докато автомобилът се експлоатира, зъбите се износват, след което се забелязва увеличаване на процепа в зъбната рейка. Първоначално такива неизправности могат да бъдат отстранени чрез регулиране на хлабината в зацепването на зъбното колело и багажника. В бъдеще обаче вече се изисква да се извърши основно възстановяване на автомобила. Дефектните части, включително зъбни колела и стелажи, ако има почукване и невъзможността за тяхното регулиране, се заменят с нови части. Типична неизправност на кормилната система и често срещана причина за почукване на кормилната рейка е износването или счупването на втулката, центрираща рейката в картера. Причината за подобни неизправности са увеличените товари, както и експлоатацията на автомобила по руски разбити пътища.