Дроселната клапа сама

дроселната клапа сама

Дроселова клапа

Карбураторните и инжекционните двигатели са оборудвани с дроселова клапа, която ви позволява да контролирате количеството кислород, постъпващо в двигателя. Дизайнът на дроселната клапа е доста прост. Дроселната клапа сама. Така че можете да я регулирате и почиствате сами, ако е необходимо. Нека поговорим по-подробно за правилата за самопочистване на дроселната клапа. Дизайнът на горивната система е такъв, че когато натиснете педала за газ, ние само увеличаваме количеството кислород, постъпващо в двигателя. Като по този начин увеличаваме скоростта на силовия агрегат. В съвременните автомобили този дроселен клапан е автоматичен, а при по-старите карбураторни двигатели се използва механичен дизайн, който често изисква настройка и почистване.

Дроселната клапа сама

Ако има проблеми с дроселната клапа, трябва или да я почистите сами, или да се свържете със специализирани служби и да почистите горивната система. Днес, в криза, много от нас решават да извършат самостоятелно такова почистване на дроселната клапа. Докато е необходимо да се вземат предвид определени правила за извършване на такава работа. За да почистите сами дроселната клапа, ще ви трябват гаечен ключ, отвертка, четка или гъба от мек плат и почистващ препарат за дросела. Дроселната клапа сама. В специализирани магазини можете да си купите евтини почистващи препарати. Които премахват всички съществуващи въглеродни отлагания и замърсявания по амортисьора. Не забравяйте, че е строго забранено използването на твърди метални четки за такава работа, тъй като по-късно това води до необходимостта от подмяна на дросела.

Отделни механизми

Преди да се пристъпи директно към почистване на амортисьора. Ще е необходимо да се отстранят отделни механизми. Включително гофрираните от филтъра, кабелът от педала за газ и също така да се разкачат тръбите, през които преминава охлаждащата течност. Дроселната клапа сама. Всички такива работи трябва да се извършват с най-голямо внимание, като в идеалния случай се запаметява цялата последователност от действия. Което значително опростява повторното сглобяване. Ще бъде необходимо внимателно да премахнете цялата мръсотия и след това правилно да сглобите дросела, като проверите неговата работа. Ако по някаква причина колата не запали или двигателят спре след такъв независим сервиз, е необходимо да откарате автомобила до цеха с теглещ автомобил, като извършите диагностиката и ремонта му.