Чужди звуци в двигателя

чужди звуци в двигателя

Входящо масло

Дори и най-надеждният двигател на автомобила се разваля рано или късно. След което трябва да се ремонтира. Познавайки признаците на такъв умиращ двигател. Е възможно да се намери употребявана кола. Която няма да създаде много проблеми и двигателят ще продължи много години. Без да е необходим скъп ремонт. Ако маслото попадне в корпуса на дросела и във въздушния филтър от вентилационната система на картера, тогава такъв двигател вече е критично износен и изисква основен ремонт. Чужди звуци в двигателя. Това показва наличието на значителни пролуки между буталото и цилиндъра, ако не обърнете внимание на такъв проблем своевременно, двигателят ще задвижи това, което се нарича и впоследствие основен ремонт и подмяна на цилиндъра.

Чужди звуци в двигателя

Поради което в картера се появява прекомерно налягане, след което газовете, заедно с окачванто на моторното масло, започват да се изтласкват във всмукателния канал. Можете да определите такива проблеми, като премахнете горната тръба на отдушника, от която газовете на картера ще пулсират. Такъв мотор изисква сложни и скъпи ремонти и най-добре е да откажете да купите проблемна употребявана кола. Как да определите критичното износване на двигателя. Цветът на отработените газове може да разкаже много за състоянието на двигателя. Ако от ауспуха излиза дебела пара, това показва повреда на уплътнението на главата на цилиндъра. Обикновено такива неизправности са придружени от кипене на антифриз и прегряване на двигателя.

Горивната камера

Ако от изпускателната тръба излиза син и черен дим, това означава, че маслото е влязло в горивната камера. Причината за такива неизправности е износените уплътнения на стеблото на клапана, които ще трябва да бъдат заменени. Единственият начин да се установи неизправността е чрез разглобяване на двигателя и отстраняване на цилиндровата глава. В някои случаи пръстените за скрепер за масло също са причина за навлизането на масло в горивната камера. Във всеки случай подобен ремонт ще бъде изключително скъп, така че трябва да откажете да закупите такова копие на автомобил.

Неизправност на двигателя

Чужди звуци в двигателя. Ако чуете характерното бръмчене на износени лагери или почукване на клапани от двигателя, това означава сериозна неизправност на двигателя. Професионалистът ще може да определи дали са износени шайбите на коляновия вал, дали е необходимо да се регулира групата клапани или такъв двигател ще изисква основен ремонт. Във всеки случай, подробна диагностика трябва да се извършва изключително от специалисти, които чрез един такъв външен звук могат да определят съществуващите неизправности.