Чистачките през зимата

чистачките през зимата

Чистачките през зимния сезон

Много собственици на автомобили, когато експлоатират автомобил през зимния сезон, оставят колата под къщата или на паркинга. Като повдигат чистачките, което според тях предотвратява замръзването на четките към стъклото. Това изключва последващи повреди на двигателя и самите чистачки. Чистачките през зимата. Нека поговорим по-подробно защо не трябва да вдигате чистачките през зимата. Което може да доведе до тяхното увреждане и нуждата от скъп ремонт. Много собственици на автомобили вярват, че вдигайки чистачките, те удължават живота им, предотвратявайки различни сериозни повреди по чистачките.

Чистачките през зимата

В действителност, при такова повдигнато състояние на чистачките, пружината под налягане постепенно се разтяга. Което впоследствие не осигурява висококачествено притискане на работното острие към предното стъкло. А също влошава качеството на почистване на стъклото от замърсявания. Чистачките през зимата. Съществува и погрешно схващане, че ако повдигнете чистачките, те няма да замръзнат до стъклото. И следователно няма да е необходимо да ги почиствате от лед, а собственикът на автомобила не рискува да забрави да извърши такова почистване, което елиминира повредата чистачките и мотора. Всъщност това ви позволява да предотвратите подобни повреди на устройството, като спестявате собственика на автомобила от необходимостта от последващата му подмяна.

Повърхност на чистачките

Повечето експерти препоръчват да не се повдигат четките дори при мразовито време. Тъй като това елиминира разтягането на пружината, която е отговорна за притискането на работната повърхност на чистачките към стъклото. Между другото, ще бъде невъзможно да се реши проблемът с такава износена опъната пружина чрез подмяна само на четките. Чистачките през зимата. Също е необходимо да се смени цялата конструкция, а това е значителен разход за собственика на автомобила. Много по-важно е да се следи състоянието на венеца, който с времето дублира. Започва да почиства по-лошо стъклото и в крайна сметка на повърхността му се появяват различни повреди, които дори могат да надраскат предното стъкло.

Висококачествено почистване на стъклото

Следователно няма да е излишно, за превантивни цели, смазването на венците на чистачките на предното стъкло със специални съединения на основата на силикон или обичайната течност VD-40. Тъй като те се износват, все още трябва да смените старите чистачки. Които вече не могат ефективно да почистват стъклото от мръсотия и вода. Възможно е да се осигури висококачествено почистване на стъклото от замърсяване само с четки, които са в отлично техническо състояние. А металните панти и крепежни елементи нямат ръжда и са напълно изправни. В този случай чистачките ще запазят своята ефективност, като перфектно почистват стъклото от мръсотия, без да оставят следи и замърсявания по повърхността.

Цели на профилактика

През зимния сезон собственикът на автомобила трябва да вземе за правило да не вдига чистачките нагоре, тъй като това все още разтяга пружините, което може да доведе до необходимостта от извършване на скъпи сложни ремонти в бъдеще. Също така, за целите на профилактиката, веднъж месечно избърсвайте гумите на чистачките със специални силиконови смазки, които запазват своята еластичност, предотвратявайки напукване и поява на гънки по острието. За да избегнете повреда на устройството, повдигнете чистачките след нощувка, като едновременно почиствате стъклото от лед. В продажба можете да намерите и специални чистачки, които според уверенията на техните производители имат специален дизайн и не замръзват до стъклото.

Повдигане на чистачките

И все пак трябва да разберете, че това е по-скоро маркетингов трик. Ако се забележат значителни температурни промени, тогава ледът, образуван върху стъклото без последващото му почистване, може да доведе до увеличаване на натоварването на електродвигателя и отказ на толкова скъпо шофиране. По време на зимната експлоатация на автомобила много собственици на автомобили вдигат чистачките, което според тях предотвратява замръзването на чистачките до предното стъкло, с изключение на последващи повреди на задвижването. В действителност обаче подобно повдигане на чистачките води до разтягане на пружината, която е отговорна за притискането на чистачката към предното стъкло.