чип тунинг на двигателя

Чип тунинг

Много собственици на автомобили днес мислят за възможността да увеличат мощността на двигателя. Чип тунинг на двигателя особено след като можете да получите увеличение с десет конски сили, като промените програмата. Която управлява двигателя, без да правите никакви промени директно в хардуера на самия двигател. На много автомобили експертите дори препоръчват извършването на такъв чип тунинг. Който подобрява производителността на двигателя, като същевременно намалява разхода на гориво. Нека да поговорим по-подробно защо се препоръчва чип тунинг при определени модели двигатели. Чип тунингът се счита всъщност за безопасна процедура за двигателя, особено ако се изпълнява т. Нар. S tage 1, когато мощността леко се повиши.

Чип тунинг на двигателя

В този случай технологичните модули не се променят, а само се правят корекции на фърмуера на контролния блок. Всъщност в бъдеще е почти невъзможно дори да се определи провеждането на такава операция за увеличаване на мощността на двигателя. В същото време е важно да се разбере, че ще бъде невъзможно да се получи сериозно увеличение на мощността на двигателя с помощта на такъв чип тунинг. На автомобил, който първоначално разполага с 250 конски сили, можете да получите увеличение с 50-60 допълнителна мощност от мощността. Ако се изисква по-голямо увеличение, тогава е необходимо да се направят подходящи промени в конструкцията на двигателя и това вече е трудна и скъпа работа.

Чип тунинг на двигателя

Само в този случай ще бъде възможно да се гарантира, че декларираната мощност се получава, динамиката на машината се подобрява и надеждността на силовия агрегат не страда. Има различни програми за подобна настройка на чипове, докато изборът на конкретна опция се прави въз основа на необходимата крайна мощност на двигателя. Днес не е необичайно много производители да заглушават мощността, достигайки 249 или около 140 конски сили, поради законодателството относно размера на данъка върху автомобилите в българия. Всъщност такива двигатели имат намалена мощност и чрез промяна на програмата на управляващия блок можете да върнете първоначалната мощност, за която такъв силов агрегат е проектиран да работи.