Транспорт на трактори

транспорт на трактори

Ограничена скорост при трактор

Тракторите са един от най-често срещаните видове оборудване. Те се използват в различни сектори на националната икономика. Има много видове трактори, различни по дизайн и предназначение. Основно тракторите се използват в строителството и селското стопанство. В първия случай често се налага преместване от едно съоръжение в процес на изграждане в друго, често на значителни разстояния. Във втория случай интензивността на трафика рязко се увеличава през съответните сезони. В същото време движението на трактори по пътищата е много ограничено поради ниската скорост. А от друга страна, движението им със собствена мощ е неприемливо, тъй като двигателният ресурс е силно изразходван и шасито се износва. В резултат на това се използват специални превозни средства за транспортиране на трактори. Транспорт на трактори.

Транспорт на трактори

Изборът на конкретен тип превозно средство зависи преди всичко от характеристиките на теглото и размера на трактора. Ако размерът на трактора е с дължина повече от 13,5 м, ширина повече от 2,5 м, височина повече от 3 м, не може да се побере във вагон, тогава е необходим или открит участък, или камион с ниска рамка. Когато избирате камион с ниско натоварване, вземете предвид някои фактори. Ако височината на товара на превозното средство надвишава 4 м, а ширината е 2,55 м, допълнително се изисква специално разрешение. По правило тракторите носят прикачени устройства. Демонтажът му може да помогне за значително намаляване на размерите на товара. Оптимизиране на избора на подвижен състав и избягване на издаването на разрешителни, същото може да се постигне чрез отстраняване на някои части на самия трактор. Например изпускателната тръба. Необходимо е също така да се разбере как ще се транспортира приставката – заедно с трактор или отделно, на камион.

Избор на превозно средство

Изборът на превозно средство силно зависи от конструкцията на ходовата част на трактора – колесна или верижна. Ако тракторът е гъсеница, тогава, както в случая с друго подобно оборудване параметърът на коловоза е от ключово значение. Това е разстоянието между центровете на пътните колела. Трасето не трябва да надвишава ширината на трала, в противен случай се изисква трал с уширители, който може да се простира до необходимото разстояние и да издържа на съответното тегло натоварване. В някои случаи можете да инсталирате трактора отдолу. Ако тракторът е в състояние сам да влезе и излезе от трала, тогава се изисква трал с рампи или възможност за предно задвижване. Ако ъгълът на пристигане надвишава 15 °, тогава трябва да се използват специални удължени стълби.