транспорт на пътна техника

Особености на превоза на пътна техника

По-голямата част от пътната техника принадлежи към категорията извънгабаритни товари. Той е незаменим при извършване на каквато и да е ремонтна дейност на пътя, но изключва транспортирането самостоятелно. Също така отнема много време и усилия, за да транспортирате такива устройства сами. Рационално решение на този проблем е привличането на специалисти. Които ще могат да гарантират безопасността и навременната доставка на пътни превозни средства. Потърсете компания която е специализирана в превоза на пътна техника с различни размери и функционално натоварване. Те ще ви предложат опция, която е оптимална за вашия случай. Транспорт на пътна техника. В автопарка си трябва да разполагат с богат избор от камиони, които могат да осигурят надеждна и безопасна доставка на пътно оборудване.

Транспорт на пътна техника

Превозът на товари на булдозери, ролки и багери се извършва с помощта на трал с нисък товарач. Този камион е оборудван с всичко необходимо за стабилността на транспортираното оборудване директно по време на шофиране. Също така е подходящ за товарене и разтоварване на тежко оборудване. Товарната платформа е оборудвана с всички необходими крепежни елементи за максимално фиксиране на оборудването. При транспортиране на пътно оборудване основните проблеми по правило са частичното или пълното отсъствие на пътища за достъп до дестинацията. А също така и с липсата на условия за удобно и правилно товарене и разтоварване на оборудването. Специализираната фирма за превоз има предвид тези трудности. И благодарение на съвместните усилия на логистици, монтажисти, спедитори и шофьори, тя решава въпроса за ефективна доставка на товари. Като намира индивидуален подход към всеки конкретен случай.

Безопасност на товара

Свързвайки се със специализирана фирма, можете да разчитате на висококачествена услуга. Която се определя от някои фактори. Избор на превозни средства, които отговарят максимално на изискванията за превоз на пътно оборудване. Това гарантира безопасността на товара със специфични технически характеристики. Изпълнение на всички необходими документи, без които официалната доставка на извънгабаритни товари е невъзможна. Внимателно проучване на маршрута, по който ще бъде изпратен автомобилът с пътно оборудване. В интерес на фирмата превозвач е да осигури навременното и безопасно транспортиране на пътната техника. С оглед на това, когато се прави маршрут, те ще вземат предвид всички характеристики на терена. Състоянието на пътните настилки, допустимата скорост на движение, наличието на склонове, както и мостове. Както и надлези и други конструкции, плътност на трафика и възможни задръствания.

Избор на подходящ транспорт

Важен въпрос е изборът на подходящия транспорт за транспортиране на пътната техника. За това се използват подходящите видове специално оборудване и ремаркета. В същото време, въз основа на характеристиките на модела, който се планира за транспортиране, се прави избор в полза на съответните видове ремаркета. Така че ремаркетата могат да се различават по типа на товароносимост. Може да бъде отзад, отпред и ако е необходимо, странично. Използваните ремаркета са оборудвани с вериги за закрепване, а ремъците се използват за фиксиране на товара върху подвижния състав. Камиони с ниски платформи често се наемат с цел преместване на строителна техника. За транспортирането на извънгабаритно оборудване се изискват специални разрешителни. Транспорт на пътна техника.