Транспортни технологии

Транспортни технологии

Организиран интерфейс

Днес работата на шофьора на камион не се ограничава само до шофиране по пътя. Той трябва да поддържа връзка с клиента и диспечера, да планира маршрута и да реагира гъвкаво на промените. Транспортни технологии. В актуализирания Actros всички системи са събрани в ясно организиран интерфейс. Така водачът може да се съсредоточи върху най-важното – на пътя. Отсега нататък руските превозвачи имат достъп до поръчка едновременно на 7 пакета иновативни системи, предназначени за подобряване на горивната и оперативна ефективност, както и безопасността на камиона. Какви са тези пакети? Досега системата Active Drive Assist в Русия се използваше само в леки автомобили.

Транспортни технологии

Active Drive Assist е система, която частично автоматизира шофирането в целия диапазон на скоростта. Транспортни технологии. Той регулира траекторията, забавя и ускорява автомобила, изработва завоите, предотвратявайки излизането от пътя, което прави пътуването на дълги разстояния по-безопасно и по-удобно за шофьорите. Това е първият опит от въвеждането на такава опция на пазара в сериен модел камион. С въвеждането на Active Drive Assist полуавтоматичното шофиране се превръща в основна характеристика на новото поколение превозни средства. Вместо основните и широкоъгълни огледала като опция се предлага системата MirrorCam. Състои се от две задни камери, които се показват на екрани в кабината, разположени на предните колони.

Процес на сертифициране

Дисплейните маркиращи линии помагат на водача да оцени адекватно ситуацията, както и да маневрира, да завива и да сменя лентата. Цифровата система за огледала също подобрява значително аеродинамиката на камиона и цялостната видимост. Понастоящем тази опция е в процес на сертифициране в Русия, така че ще бъде достъпна за поръчка след няколко месеца. Традиционното огледало за бордюр осигурява допълнителна видимост. Active Brake Assist 5 е ново поколение помощ при аварийно спиране. Разширената опция разпознава пешеходците и препятствията чрез комбинация от радар и камера, реагирайки както на неподвижни, така и на движещи се обекти. Active Brake Assist 5 помага на водача да избегне сблъсък, като намалява скоростта до спиране, ако е необходимо.