транспортиране на мотокари

Транспортиране на мотокари и газокари

Може би най-популярният въпрос при закупуване на мотокар е как да го доставите до склада си. Често купувачът и продавачът на специално оборудване се намират в различни градове или дори региони. Транспортиране на мотокар. Не се страхувайте да носите оборудване отдалеч, в това няма нищо трудно, основното е да се подготвите. Транспортиране на мотокари и газокари. В тази статия ние очертаваме основните моменти, на които трябва да обърнете внимание, за да постигнете най-добрия резултат, ако наемете мотокар на евтина цена. Вашият основен приоритет като клиент е да изберете мотокар с най-добро представяне на възможно най-добрата цена. В този случай разстоянието между продавача и купувача трябва да се взема предвид само от гледна точка на отчитане на допълнителни разходи за транспорт. Повече информация за транспорт на мотокари и газокари, ще намерите в сайта на мотокари.com

Транспортиране на мотокари

Най-лесният и безопасен вариант е да накарате продавача да отговори за доставката на оборудването. В този случай приемането и прехвърлянето на оборудването трябва да се извърши в склада на купувача. В този случай рискът от повреда на стоките е изцяло на доставчика, следователно можете да бъдете сигурни, че всичко ще бъде организирано ясно и безопасно. Транспортиране на мотокар. бикновено доставката се извършва до адреса на купувача и не включва разтоварване на мотокара. Ако има рампа, остава само да се отдалечи отстрани на колата самостоятелно. Ако няма рампа, можете да използвате услугите на кран или евакуатор. Можете да използвате конвенционален теглещ камион, за да задвижите мотокара отстрани на камиона.

Услугите на логистична компания

Тръгваме отстрани към евакуатора и от него към земята. Цялата процедура ще отнеме не повече от половин час и ще струва няколко хиляди лева. Вторият начин за транспортиране на мотокари и газокари е да използвате услугите на логистична компания, която ще отговаря за доставката на скъпо оборудване. Продавачът често препоръчва надежден партньор, с когото успешно си сътрудничи от много години. Трябва само да се обадите и да се съгласите. В този случай приемането и прехвърлянето на оборудване се извършва в склада на продавача. Когато работите с транспортна компания, обърнете внимание на документооборота представителят на превозвача при получаване на мотокара от продавача трябва да има със себе си оригиналното пълномощно във формата M2 за получаване на стоките и правото да подпише сертификата за приемане на мотокара.

По време на транспортирането

Съгласно член 796 от Гражданския кодекс на Българската федерация превозвачът носи отговорност за несъхранението на товара по време на транспортирането от приемането в склада на продавача до пускането му до получателя. А щетите, причинени по време на транспортирането, също се възстановяват от превозвача. Гледайки напред, нека кажем, че това е най-оптималният начин на транспорт от гледна точка на спестяване на пари и време. Третият начин за транспортиране на мотокар самобиране, най-икономичният вариант, ако, разбира се, автомобилният парк на вашата компания разполага с камиони. Можете също така да наемете камион във вашия град при по-изгодни условия от транспортна компания. За транспортиране на товарач Goodsense с товароподемност 1,5 – 3,0 тона е подходящ обикновен камион с товароподемност 3,0 – 5,0 тона.

Автомобилния транспорт

Камионът за теглене е отличен избор за транспорт на къси разстояния поради своята скорост и маневреност. Траловете наричани още лодки за превоз на строителна техника, се използват за транспортиране на тежкотоварни мотокари. Товароносимостта на превозното средство трябва да съответства на теглото на транспортирания мотокар, в противен случай изкупуването на мотокара и продавачът могат да откажат да натоварят. Харта на автомобилния транспорт и градския сухопътен електрически транспорт установява, че юридически лица или индивидуални предприемачи, товарещи товари в превозно средство, няма право да надвишава допустимото тегло на превозното средство и или допустимото натоварване на оста на превозното средство, установено в съответствие със законодателството на Българската федерация. Клауза по Административният кодекс на българската федерация установи, че такова нарушение води до налагане на административна глоба на индивидуални предприемачи в размер от 1500 лева – 2500 лева за юридически лица.

Необходимото съдействие

За получаване и транспортиране на мотокари и газокари се изисква набор от документи оригинално пълномощно за получаване на стоките и подписване на сертификата за приемане. паспорт на представителя на купувача товарителница в случай на спиране от полицейски служители. Извънгабаритните товари трябва да бъдат закрепени в каросерията на автомобила. Безопасността на транспорта зависи от това. Крепежните материали със съмнителен произход могат да имат катастрофални последици от преобръщане на превозни средства до плъзгащ се товар по време на маневри. Закрепването на мотокара се извършва от купувача, като предварително се погрижи да има противовъзвратни връзки, верижни връзки или сапани, които са устойчиви на абразия и скъсване. Независимо кой начин за транспортиране на мотокара сте избрали – екипът е винаги готов да помогне и да осигури необходимото съдействие по въпросите на логистиката и товаренето.