Товарен камион

товарен камион

Автомобилни производители

Според Асоциацията на японските автомобилни производители JAMA през 2014 г. в страната са произведени 1 308 177 камиона от всички видове и 132 681 автобуса. В същото време повече от половината от камионите са малки и свръхмалки превозни средства от клас K, които се считат за автомобили в други страни. Същото за автобусите, бруто тегло 25 тона. Такива самотници, включително 4-осни, съставляват мнозинството по пътищата на Япония. Брутното тегло на прикачения автомобилен влак е ограничено до 36 тона, общата дължина е 16 м. Има и камиони с колесна система 6х2, с два кормилни моста, разположени отпред. В последния случай задните им колела с радиус на кацане 10 инча са снабдени с барабанни спирачки.

Товарен камион

Факт е, че класификацията на търговските превозни средства в Япония се основава на собствен подход и практически не се използва никъде другаде. Всички камиони са разделени в три категории: мини, малки и стандартни. Последният включва едновременно два класа познати за нас камиони. Средни и тежки, които не са разделени в Япония. Малък клас Малък това са аналози на нашите Газели и Бичков с товароносимост до 3 тона. Но най-малкият клас Mini практически не се произвежда у нас, а е известен като внос например узбекският Daewoo Damas. Капацитетът им започва от 150 килограма. Двигателите са практически еднакви бензинови 3 цилиндрови до 660 см 3 и до 49 к.с.

Превозни средства

Тези параметри не са случайни тези превозни средства подлежат на намалени данъци. За улесняване на маневрирането по тесните улици на мегаполисите те са къси и тесни, широки само 1,2–1,3 м. Те се използват не само под формата на затворени фургони, но и с странични платформи, изолирани каросерии и самосвали. Представител на K-Class Mini Nissan Clipper U71T. Програмата на големи стандартни машини от всички производители също е необичайна поради особеностите на местното законодателство. Общата дължина е ограничена до 12 метра.Представител на K-Class Mini Nissan Clipper U71TНеговият конкурент, Honda Acty 660 2WD V-HA4, с полезен товар от 350 кгПоколението Daihatsu Delta III 1984-1995 принадлежи към следващия малък клас.