Типове каросерии на камиони

типове каросерии на камиони

Типове каросерии на камиони

Камионите се използват за превоз на всички видове стоки както в страната, така и в международен план. Многобройните методи за тяхната класификация ни позволяват да подчертаем основните параметри на превозните средства. Благодарение на които е избрана оптималната опция за безопасен международен автомобилен транспорт. Според основните критерии, които определят конструктивните характеристики и предназначението на превозното средство, камионите се разделят на три групи. Бордови превозни средства с общо предназначение. Специализирано оборудване-хладилни камиони, влекачи, свързани с теглич с полуремаркета, самосвали, контейнеровози и цистерни. Типове каросерии на камиони.

Типове ремаркета на камиони

По отношение на състава превозните средства са – камион с ремарке или полуремарке. Ремаркетата са превозни средства, но не са оборудвани с двигател. Те се използват като част от автомобилен влак. Типове каросерии на камиони. Те се отличават по предназначение: изотермични, сметищни, бордови, сенници и др. Видовете камиони са-Фургони, това са камиони със затворен корпус, изработен от метал или тента. Товарът в такъв автомобил е защитен от валежи и прах. Което позволява транспортиране на широка гама от стоки. Фургоните са: накланящи се, изотермични, хладилни, „Butterfly“ – специална структура на тялото с повдигащи се странични части, което позволява да организирате разтоварване в ограничено пространство.

Видове полуремаркета за камиони

Полуремаркетата са подвид на ремаркета, те разчитат на трактор и са свързани с него чрез седлови прикачни устройства. В случай на повреда на трактора, те ви позволяват бързо да смените автомобила и да не претоварвате. Те имат висока товароносимост и способност да транспортират дълги товари. По дизайн те са разделени на бордови, самосвали, платформи, накланящи се, хладилници и специализирани модели. Класификацията на камионите по тип на каросерията включва следните типове. Полуремаркето със завеса (евро палатка, евро камион) е често срещан тип каросерия, използван за повечето превози. Разполага със специални дистанционни елементи и тент от брезент. Този дизайн предпазва товара от атмосферни условия и осигурява безопасно транспортиране. С пълен навес може да се извърши странично и горно зареждане. Този тип каросерия често се използва за транспорт от Европа, страните от ОНД и някои азиатски страни.

Превозно средство свързано с ремарке

Автосвързване-превозно средство, свързано с ремарке. Този тип ви позволява да транспортирате значителен обем товар до 120 м3 и да извършите товаренето и разтоварването му за кратко време. Недостатък-не е предназначен за дълги товари. Хладилник – метален фургон, защитен от топлоизолация и оборудван с климатично оборудване. Хладилното отделение поддържа постоянна температура в рамките на определения диапазон от + 25º до -25º C. Неговата цел е да транспортира нетрайни стоки или стоки, изискващи специални условия. В зависимост от температурния диапазон се разграничават 6 класа хладилници. Изотермично тяло, изцяло метална конструкция, която поддържа температура поради полагането на топлоизолационни материали. Условията във фургона са благоприятни за стоки, които са чувствителни към температурни колебания.

Полуремарке с увеличен капацитет

„Jumbo“-полуремарке с увеличен капацитет, със специален „L“-образен под и намален размер на колелата. Тези функции позволяват допълнително товарно пространство. Контейнероносител-ремарке с платформа, на която са монтирани контейнери с еднакви размери. Този тип ремарке е незаменим за мултимодален транспорт, например при изпълнение на доставката на стоки от Китай в контейнери през европейски пристанища. Камиони цистерни се използват за превоз на течни товари. Те са изработени от стомана или алуминий, като последният материал има по-добра устойчивост на корозия и не изисква специално покритие. Резервоарите се предлагат с една или повече секции. Те могат да бъдат оборудвани с помпи или парна камера за отопление на товара. Самосвалът е отворено странично тяло с хидравлично устройство, което позволява автоматично разтоварване на насипни товари. Страницата му е монтирана на панти и се отваря при накланяне. Отворената платформа е предназначена за превоз на товари, която не се влияе от метеорологичните условия. Липсата на ограничители позволява да се използва за извънгабаритни товари. Странично тяло, платформа, ограничена от страните, използвана за товари, които не са чувствителни към външни условия. Платформа за извънгабаритни и тежки товари до 200 т. Тралове с ниско натоварване превозват автомобили и друго оборудване.