Технологичен прогрес

технологичен прогрес

Производство на 5-тонен камион

Технологичен прогрес. През 1905 г. Friedrich Krupp AG придобива лиценз за производство на 5-тонен камион с парен котел от Motorfahrzeugfabrik Deutschland GmbH. Който се ръководи от инженера по проектиране Петер Столц. Така с производството на първите парни коли в корабостроителницата Germaniawerft в Кил през 1906 г., т.е. преди 100 години. Започва историята на автомобилното подразделение на Krupp. Първите камиони бяха оборудвани с парен агрегат в две версии. С капацитет от 20 до 25 литра. от. а вторият – от 30 до 35 к.с. Парогенераторът работи от изгаряне на течно гориво керосин или твърдо вещество въглища. Собственото тегло на камиона беше 3,8 тона, полезният товар беше от 3 до 5 тона. Средната скорост на такъв тежък камион беше в рамките на 8 км / ч, максималната скорост беше 14 км / ч.

Технологичен прогрес

С тези машини фирмата участва в търг за доставка на камиони за германската армия, но без резултат. Но по-късно се появява самоходна артилерийска система. Пистолетът Friedrich Krupp AG е инсталиран на колесно шаси на Daimler с пълно задвижване. Производството на автомобили с парна машина Stoltz продължава до Първата световна война, а по време на войната заводът произвежда само самоходни оръдия на Krupp-Daimler. През 1919 г. дизайнерите на завода разработват нова модерна кола с товароподемност 4,5 тона с 4-цилиндров нискоклапан двигател с мощност 45 к.с. Верижният камион се продава добре за различни комунални нужди. Година по-късно в Есен беше организиран отдела за пържени автомобили.

Производството на триколесни метачни машини

Krupp AG, Essen, Kraftwagenfabrik, съкратено Krawa, а от 1921 г. компанията е усвоила производството на триколесни метачни машини, създаден по патентите на инженера Густав Хайзер. На същото шаси по-късно бяха произведени пожарни коли, които бяха търсени сред фабричните пожарни бригади. От 1925 г. се произвежда 5-тонен автомобил с 6-цилиндров двигател с мощност от 90 к.с. В него инженерите замениха верижното задвижване с карданна система с червячна предавка. Също така използваха хидравлични спирачки на всички колела. По-късно на това шаси е произведен многоместен автобус. През същия период дизайнерите разработиха 8-тонен триосен камион. Той не влезе в производство.

Проектират двутактови 2-, 3- и 4-цилиндрови дизелови двигатели

В допълнение към сглобяването на собствени автомобили, инженерите на Krupp от 1927 до 1928 г. Проектират двутактови 2-, 3- и 4-цилиндрови дизеловиели с мощност 45, 65 и 100 к.с. съответно. Те бяха тествани на различни камиони и в крайна сметка беше решено да се закупят двигатели с подобен дизайн от Junkers Motorenbau GmbH в Десау. Двигателите на това предприятие бяха по-компактни, по-мощни и тежаха по-малко, но недостигът им оставаше малък ресурс. На автомобилите на Krupp с двигатели Junkers на предната част на радиатора е инсталирана допълнителна емблема на този производител на двигатели.