Техническо състояние

Техническо състояние

Състоянието на даден екземпляр

При избора на употребяван автомобил е изключително важно правилно да се оцени състоянието на даден екземпляр. В бъдеще такъв автомобил няма да създаде проблеми на собственика на автомобила и няма да изисква значителни разходи за възстановяването му. Техническо състояние. Правилната диагноза представлява определени трудности. Особено за необучени купувачи. Нека поговорим по-подробно за това какво да търсите при избора на автомобил и какво може да разкрие техническото му състояние. Един от основните критерии при избора на употребяван автомобил е състоянието на каросерията. Всеки сериозен пътен инцидент води до повреда на панелите на каросерията, които скоро започват да ръждясват и изискват подмяна.

Техническо състояние

Идеалното тяло на автомобил. Който е чукан от 10 години или повече, също може да доведе до някои отражения. Често след сериозни инциденти прекупвачите или просто нечестните продавачи пребоядисват напълно автомобила, като издават такъв автомобил като не повреден или боядисан. Техническо състояние. В миналото експлоатационният живот на чуждестранните автомобили е бил 300 хиляди или повече. След такъв пробег двигателят, скоростната кутия и други компоненти може да изискват скъпи ремонти. Днес надеждността на съвременните автомобили значително е намаляла, не са редки случаите, когато двигатели или автоматични скоростни кутии изискват основен ремонт вече при 100 хиляди.

Показания на километража

При избора на автомобил е необходимо не само да се ръководите от текущите показания на километража, но и да извършите подробна диагностика, за да не купувате такова копие, което има усукан пробег. Подобни измами с пробег се отбелязват през цялото време, поради което ще са необходими подробна диагностика на компютър и визуална проверка на интериора на автомобила, което ще позволи да се установи реалността на подобно бягане или ще заключите, че е било изкривено преди продажбата. Разбира се, проблематично е да се направи заключение относно техническото състояние на автомобила въз основа на батерията. Батерията може просто да бъде сменена на стара или нова буквално няколко седмици преди продажбата, така че ще бъде невъзможно да се определи състоянието на автомобила.