температурен режим

Транспортиране на стоки

Благодарение на специално оборудване в корпуса на автомобила е възможно да се създаде оптимален топлинен режим. Така че, общоприето е, че температурната маркировка при -25 ° C е контролна точка. Температурен режим. Ако околната температура е под -25 градуса, тогава няма смисъл да се организира транспортирането на стоки на топло. И ако температурата е над 25 градуса, тогава в подходящо оборудвана кола можете да поддържате температурния режим от 0 до + 5 ° C. За поддържане на необходимата температура се използва хладилник. Продукти, изискващи спазване на температурния режим Зимите в българия са известни със своята строгост. Но дори и през този период от време никой не отменя доставката на стоки.

Температурен режим

Напротив, много компании получават добра сума пари през есенно-зимния период. Някои от стоките могат да се транспортират само когато са топли. Температурен режим. Те включват, на първо място различни видове напитки консервирани храни зеленчуци, както и плодове лекарства разсад от дървета, храсти, разсад битова химия козметика други химикали. В допълнение към факта, че за тези стоки е необходимо да се създадат благоприятни условия за транспортиране, също е много важно да се опаковат и складират правилно. Товарът трябва да бъде опакован в подходящ контейнер, може да бъде кутия, палет, цев, кутии и др. Товарът е подреден по такъв начин, че около 30 см незаето пространство да остане отгоре. Доставка на зеленчуци и плодове.

Зеленчуци и плодове

Зеленчуците и плодовете могат да бъдат класифицирани като нетрайни храни, но те трябва да се транспортират топли. Всеки от тях има свои оптимални температурни режими, при които е възможно транспортирането им. Нека разгледаме само няколко от тях доматите и краставиците се чувстват чудесно при температури от +6 до + 8 ° С зелени от +2 до + 5 ° С повечето плодове ябълки, кайсии, круши, грозде и др. от +2 до + 5 ° С пъпеши и кратуни от +4 до + 8 ° С картофи до + 10 ° С. Организацията на транспортирането на зеленчуци и плодове започва с факта, че те се охлаждат и след това се излагат в кутии. Ако плодовете имат дръжка, тогава не трябва да го докосвате. Картофите се транспортират или в торби, или в дървени кутии.

Температурни условия

Тъй като различните зеленчуци и плодове изискват различни температурни условия, хладилникът не се пълни със стоки от различни видове. Транспорт на битови химикали и лекарства. За транспортиране на козметика и битова химия е необходимо да се създаде температурен режим от поне + 10 ° С. Лекарствата имат сложен химичен състав. Когато ги транспортират, те се опитват да спазват температурния режим, посочен от производителя на опаковката. Средно температурата, при която е разрешено транспортирането на наркотици, е в диапазона от +5 до + 15 ° С. Последици от неспазване на температурния режим Създаването на температурен режим е важен момент при осъществяването на превоза на товари. Ако организирате всичко правилно, можете да избегнете много проблеми.

Транспортна компания

Пренебрегването на изискванията за температурни условия може да доведе до нежелани последици, а именно загуба на лечебни свойства на лекарствата, както и промени в състава им, което ще доведе до отравяне на хорат загуба на представянето на продукти, което ще изисква намаление от продавача и това ще доведе до частично намаляване на печалбите разваляне на храната, от което просто трябва да се отървете. Всички тези последици ще се отразят негативно на транспортната компания. Ще трябва да компенсираме щетите. Но най-важното е, че такива последици ще доведат до факта, че имиджът на компанията ще бъде сериозно подкопан. И това вече е загуба на клиенти, което е неприемливо на съвременен и конкурентен пазар за предоставяне на транспортни услуги.