Тежки багери

Тежки багери-високи технологии

Тежки багери. Как най-новите технологии подобряват работата на най-големите багери в строителната индустрия. В сектора на строителните багери най-нарастващото търсене е на най-тежките машини в търсенето в петролната и газовата индустрия. И на на строителната и минната индустрия, които работят както на големи строителни обекти, така и в кариери от трошен камък. Различни режими на работа. В съвременните багери операторът може да избира различни режими на работа на машината и двигателя. В зависимост от натоварванията и условията при изпълнение на тази конкретна задача. По този начин с леката работа в икономичен режим се постигат значителни икономии на гориво. И при големи натоварвания използването на пълната мощност на машината ви позволява да свършите работата по-бързо, като по този начин увеличавате производителността.

Подобряване на ефективността на хидравличната система

Изборът на режими на работа в много съвременни багери е съчетан с повишаване на ефективността на хидравличната система. Хидравликата в съвременните багери осигурява безпроблемна работа на механизмите на машината с висока чувствителност и точност. Когато операторът няма нужда постоянно да коригира позицията на работните части. Тежки багери. В продуктовата линия на Hitachi най-големите багери, подходящи за мащабни изкопи в мащабни строителни проекти, в петролната и газовата индустрия и в кариерите са моделите от шесто поколение Dash-6 ZX870 LC-6 и ZX670LC-6 с тежести от Съответно 85,6 и 69,9 t. Електронната система за управление ви позволява да зададете следните режими на работа. Висока производителност, която осигурява висока мощност и бързина на операциите.

Най-тежките багери Doosan

Най-тежките багери Doosan модел DX700LC и DX530LC от последно поколение, тежащи съответно 70,1 и 52,9 тона. Те имат режими на копаене и работа с подвижни приставки. С помощта на въртящия се превключвател можете да изберете всеки от четирите режима. Режим на захранване, използва се 100% от мощността на двигателя, режим STD 85% от мощността. И режим на повдигане 80% мощност, повдигане на греди и тръби. Нивелиращи и автоматизирани системи за управление. Подобряването на управляемостта и точността, като същевременно намалява консумацията на енергия. Това са цели, към които се стремят водещите производители на съвременни тежки багери. Разбира се, старият метод за земекопване е неудобен-операторът трябва често да спира работата. За да провери дали изравняването е направено правилно и ако бъде открита грешка, повторете работата.

Багери на Caterpillar

Най-тежките багери на Caterpillar за петрол и газ и строителни приложения са модернизирани през 2017 г. Машините са оборудвани с много автоматизирани системи, вариращи от по-прости, като SmartBoom , която автоматизира управлението на същия тип повтарящи се движения на стрелата и PAYLOAD Technologies. Автоматична бордова система за претегляне, която информира оператора в реално време време, до по-сложни, като Cat Grade с асистиращи системи за изравняване. Системата е особено полезна в последните етапи на работата. Тя показва кога да спре да копае и по този начин предотвратява ненужната работа и разходите за коригиране на грешки. Операторът трябва само да въведе дълбочина на копаене и ъгъл на наклон и системата ще му покаже на цветния екран на монитора как да отреже или запълни почвата. Системата предупреждава със звуков сигнал, когато е необходимо да се спре работата на машината.