Татра на китайски

Татра на китайски

Средното кралство

Татра в Китай е известна не по-малко, отколкото в Русия. За повечето жители на средното кралство тази марка е много известна и дори легендарна марка камиони. Първият опит за сглобяване на чешки автомобили в Китай се е случил през далечната 1958 г., когато държавното предприятие Хъбей Чанджън стартира производството на самосвали със задвижване на четирите колела на базата на Tatra 111. Има и втори опит – през 1985 г. съвместното предприятие произвежда Модели Tatra T815. Татра на китайски. Годишно се сглобяват 1000 тежки камиона, но огромният китайски пазар постоянно изпитва недостиг на такива машини. През 2001 г., след фалита на Hubei Changzheng, марката Tatra напълно изчезна от полезрението на китайските транспортни работници. А през есента на 2018 г. 6 шаси Tatra пристигнаха в Китай за по-нататъшно сглобяване.

Татра на китайски

Изнесената кабина на Hubei Qixing PW15Z почти не прилича на добре познатата кабина от серията Tatra T815. Основна седалка с въздушно окачване с регулируема височина и наклон. Седалките на втори пилот са твърди, тапицерията е непретенциозна, общата седалка е тънка, което означава, че комфортът при каране не може да бъде висок. Татра на китайски. Както основният пилот, така и пилотът нямат подлакътници. Широчината на спалното място е само 60 cmОсновна седалка с въздушно окачване с регулируема височина и наклон. Седалките на втори пилот са твърди, тапицерията е непретенциозна, общата седалка е тънка, което означава, че комфортът при каране не може да бъде висок. Както основният пилот, така и пилотът нямат подлакътници. Широчината на спалното място е само 60 cm.

Основният пилот

Основна седалка с въздушно окачване с регулируема височина и наклон. Седалките на втори пилот са твърди, тапицерията е непретенциозна, общата седалка е тънка, което означава, че комфортът при каране не може да бъде висок. Татра на китайски. Както основният пилот, така и пилотът нямат подлакътници. Широчината на спалното място е само 60 cm. Основна седалка с въздушно окачване с регулируема височина и наклон. Седалките на втори пилот са твърди, тапицерията е непретенциозна, общата седалка е тънка, което означава, че комфортът при каране не може да бъде висок. Както основният пилот, така и пилотът нямат подлакътници. Широчината на спалното място е само 60 cm Воланът е същият модел като камиона Shaanxi Delong M3000.

Подписването на договора

Новото е добре забравеното старо. Лицензионното споразумение за сглобяване на тежкотоварни автомобили Tatra в Китай е продължение на предишното сътрудничество с китайската компания. Подписването на договора е важен крайъгълен камък за чешкия TATRA TRUCKS, който удобно се основава на предишни разработки в Китай. Това събитие е важно и за китайската страна. Това се доказва от факта, че подписването на договора беше обявено в главните новини на китайската телевизия, а в акта за подписване участваха представители на двете предприятия и ръководителите на 70-милионните провинции Хъбей и Синтай. Бившият офроуд крал на TATRA се завръща с логото на автомобил Changzheng. Миналата година на изложението Xiong’an CXEM в изложбения център на окръг Xiong беше демонстрирано шасито на всички колела.