Съвременни мини багери

съвременни мини багери

Мини и компактни багери

Мини и компактни багери, разнообразие от възможности. Напоследък ръководителите на строителни компании все повече обмислят какви машини могат да бъдат използвани. За привличане на квалифицирани оператори в тяхната организация, чийто дефицит все повече се усеща в бранша. Разбира се, опитен оператор, който знае собствената си стойност, е по-готов да отиде да работи на машина, където условията на работа са по-добри. Съвременните мини-багери от водещи производители са оборудвани с кабини. В които на оператора са осигурени комфортни условия на работа. Монтирани са пружинирани седалки с висока облегалка и климатик. Джойстици или електронни лостове, контролирани с „върха на пръстите“ са удобни и не изискват много усилия. Съвременни мини багери. Цветният монитор осигурява достъп до много полезни функции, радиото е оборудвано с Bluetooth.

Мини багер Case

Моделът CASE на мини-багери се състои от 7 модела с модификации с тегло от 1500 до 5900 кг с двигатели от 11,3 до 47,6 kW. И са с хидростатично задвижване и с регулируем междурелсие. Компактният дизайн на машините обаче не изключва използването на просторни и удобни просторни кабини. Плъзгащата се врата осигурява лесен и безопасен достъп до кабината. Като същевременно минимизира риска от повреда на вратата в тесни пространства. В случай на инцидент операторът може лесно да напусне кабината с помощта на аварийния чук и бързо освобождаващото се задно стъкло. Контролът се осъществява чрез джойстици. Съвременни мини багери. Съвременни мини багери. Регулируемата седалка с подлакътници помага на оператора да остане отпуснат по време на работа. Отлична цялостна видимост се осигурява от остъкляването на кабината от пода до тавана, наличието на нагревател, предното стъкло може лесно да се сгъне назад.

Кабина или навес

Кабината е заключена, което предпазва от неразрешено влизане и операторът може да остави там лични вещи. Водещите производители предлагат като опция допълнителни фарове в кабината. Отбелязваме само, че кабината увеличава цената на машината. А при най-леките мини-багери делът на разходите за кабината в общите разходи на машината е много голям. Освен това кабините на най-малките мини-багери са малки и там операторът е доста тесен. Гледката от затворената кабина е все още по-лоша, отколкото изпод навеса. При работа в тесни условия има много шансове да се счупи стъкло и панели в кабината. Когато машината трябва да влезе в най-тесните пространства, навесът може да бъде премахнат много по-лесно и по-бързо от кабината.

Мини багери с различни видове стрели

Предлагат се мини багери с различни видове стрели. Най-простата е права невъртяща се стрела и някои експерти я смятат за най-удобна. Правата стрела с подсилена въртяща се връзка близо до кабината е по-удобна за работа в тесни пространства. Позволява ви да копаете отстрани на надлъжната централна линия близо до стени и огради, без да се променя местоположението на машината. Съвременни мини багери. Например мини багерите TEREX са оборудвани с електронна патентована система KNICKMATIK. Която контролира положението на стрелата и кофата успоредно на надлъжната ос на машината. Когато копаете до стената, кулата и стрелата на мини багера се завъртат така, че стрелата да е близо до стената. TEREX произвежда широка гама мини багери с тегло от 1158 до 5020 кг с дизелови двигатели от 7,6 до 26,5 kW, всички с нулев надвес и прибиращи се гумени гуми.