Стандартна смяна на маслото

Стандартна смяна на маслото

Автомобилът е работил

Условно шофьорите могат да бъдат разделени на две основни категории. Тези, които промиват двигателя със специални химикали, както и тези собственици на автомобили, които смятат. Че подобна процедура е просто вредна и никога не мият двигателя отвътре. Нека поговорим по-подробно за това дали е необходимо промиване на двигателя със специални химикали преди смяна на маслото. Стандартна смяна на маслото. В такъв случай е просто невъзможно да се дадат универсални съвети. Необходимостта от извършване на такава процедура ще зависи пряко от текущото състояние. На двигателя и условията, при които автомобилът е работил преди това. Смята се, че ако собственикът на автомобила напълно спазва всички препоръки на производителя, извършва смяна на маслото при строго определени ходове, тогава в такъв случай не се изисква промиване от вътрешната страна на двигателя.

Стандартна смяна на маслото

Следователно, ако сте купили нова кола в кабината, използвате висококачествено масло. Стандартна смяна на маслото. Което се променя при пробег от 8-10 хиляди километра, двигателят няма маслена горелка и няма критични неизправности на двигателя. В такива случай, промийте двигателя с помощта на специални химикали. Ако обаче автомобилът е закупен от ръка и историята му на сервиз не ви е била известна преди това, колата няма сервизна книжка или предизвиква подозрение, отбелязва се маслена горелка или просто сте решили да смените една марка моторно масло на друг, тогава в такъв случай е задължително да се извърши промиване на двигателя. Също така такова промиване на двигателя може да се наложи в случаите, когато двигателят има солиден пробег.

Химия и заменете маслото

Двигателят е ремонтиран и след няколко хиляди километра, когато металните части се трият една в друга, в такъв случай не би било излишно промийте двигателя с помощта на подходяща химия и заменете маслото с ново. Самата процедура за измиване на двигателя не е сложна, поради което при желание собственикът на автомобила може да извърши цялата работа самостоятелно, без да се свързва със специализирана служба. Такава специална химия може да бъде разделена на две основни категории. Почистващо масло и почистваща течност, която се излива в двигателя, след което двигателят работи буквално половин час, след това химията се източва и се излива ново масло.