спирачна система

Спирачна система

В продължение на много години компаниите, специализирани в производството на тежкотоварни автомобили, работят активно, за да направят своите продукти по-удобни и по-безопасни. И тъй като често се случва инцидент с камион да бъде причинен от несъвършени спирачни системи, не е изненадващо, че VOLVO работи усилено, за да оборудва своите камиони с перфектната спирачна система. Спирачната система VOLVO. Но първо трябва да разберете какъв принцип е включен в процеса на спиране на камиона по принцип. Как камионите спират Камионът обикновено има два типа спирачни системи конвенционална и паркинг. Основното нещо, което трябва да се разбере, е, че камионът не може да се движи с прекалено висока скорост, като тази, до която лек автомобил може лесно да ускори.

Спирачна система на VOLVO

На паркинга, когато автомобилът напусне системата, както и в случай на аварийно спиране, пружините се активират и колелата на камиона започват да спират. За да може автомобилът да продължи движението си отново, ще трябва да изпомпва въздух обратно в системата. Спирачната система VOLVO. Това е необходимо по няколко причини едновременно въздухът в системата е необходим, за да могат пружинните акумулатори да освободят спирачките въздухът е необходим за извършване на спирачния процес. Благодарение на това системата за ръчно спиране е в състояние да съчетае допълнителна роля – аварийно спиране. Но в някои случаи, в ситуация, когато тежък товар изведнъж започне да се движи с изключен двигател, най-добре е да се използва стандартен метод на спиране, т.е. натиснете педала на пода.

Спирачната система VOLVO

Тогава ABS няма да може да блокира колелата на автомобила. Ръчната спирачка е неефективна в такива случаи. Като цяло дърпането на ръчната спирачка за аварийно спиране винаги не е добра идея. В крайна сметка устройствата за акумулиране на енергия обикновено не са инсталирани на всички колела на камиони. Предната ос на превозното средство обикновено има прости спирачни камери. Най-общо казано, шофьорът на камион не трябва да спира спешно толкова често. Обикновено се използва стандартният метод на спиране. В случая обаче, когато колата е силно натоварена, не е толкова лесно да се спре такова превозно средство. Аварийното спиране влияе върху износването на накладките.