спирачка на автомобил

Спирачна система

Правилната грижа за спирачната система на автомобила ще осигури пълната безопасност при управление на автомобил и собственикът на автомобила не рискува да бъде изправен пред необходимостта от ремонт на автомобила. Спирачка на автомобил. Един от най-важните елементи на автомобила е спирачна система, състоянието на която пряко ще повлияе на безопасността при шофиране. Собственикът на автомобила трябва да следи правилно спирачната система, като инспектира автомобила и извършва цялата сервизна работа. В тази статия ще ви преведем как се извършва тази работа и как правилно да се грижите за спирачките си. Не забравяйте, че не трябва да отлагате контакт с сервиз за по-късно, за да отстраните съществуващите неизправности или да игнорирате симптомите на повреда на спирачната система.

Спирачка на автомобил

В критична ситуация с неизправни спирачки просто не можем да спрем автомобила, което ще доведе до пътнотранспортно произшествие. Признаците за неизправност на спирачната система са значително облекчаване на хода на педала, както и проблеми със забавянето на автомобила. Собственикът на автомобила трябва редовно да проверява спирачната течност, която трябва да е на същото ниво в резервоара. Ако забележите някакви зацапвания, тогава в този случай трябва незабавно да се свържете със службата и да отстраните съществуващите повреди. Наложително е да подмените накладки и дискове, когато на волана се появят странични удари, скърцане или вибрации.

Неизправности на автомобила

Такава работа се извършва по посочените от производителя на автомобила писти или при наличие на съществуващи неизправности в автомобила. Правилната поддръжка на спирачната система означава ежеседмична проверка на нивото на спирачната течност. Препоръчва се резервоарът за спирачна течност винаги да е на максимално ниво. Не забравяйте, че такава хидравлика се сменя на всеки 5 години. Също така е необходимо редовно да се проверява оставащото износване на подложките и те трябва да се износват равномерно. Във всеки случай експлоатационният живот на такива подложки ще се различава в зависимост от стила на шофиране.

Проблеми със спирачния цилиндър

Необходимо е своевременно да се провери цилиндърът за липса на задържано бутало. В случай на проблеми с неговото движение, работният елемент трябва да бъде обработен със специална смазка. Ако има постоянни проблеми със спирачния цилиндър, е необходимо да се свържете със сервиза, да разглобите цялата система и да извършите нейната диагностика и ремонт. Необходимо е да се следи текущото разстояние между спирачната накладка и дисковете. Ако съществуващата празнина започне да се увеличава, това показва бързо износване на накладките и дисковете, което изисква незабавна намеса, диагностика на съществуващи неизправности и подмяна на износени елементи на спирачната система.