Специализиран автобус

Линейни маршрути

Днес няколко модификации на автобусите Vector 4 излизат от поточната линия на Павловския автомобилен завод. Като се различават по набора от използвани агрегати, дължината на каросерията и интериорния дизайн. Въпреки това 7,6-метровата версия на шината Vector 4 според старата индексация PAZ-320402-05 остава най-широко разпространена и търсена. Специализиран атобус, във версията със 17, 20 и 21 места тя е адресирана до градските пътнически превозвачи, работещи по линейни маршрути. Има и модификации на транспорта за корпоративния сегмент това са 25-местни автомобили. Нарастването на популярността на моделите Vector 4 се улеснява от факта, че PAZ е единственото предприятие, което поставя автоматични скоростни кутии на автобуси от малък и среден клас. Специализиран автобус.

Специализиран автобус

Модерен дизайн, съответствие с изискванията за екологична безопасност и комфорт на пътниците, простота и лекота на използване направиха модела Vector 4 лидер в своя клас на руския пазар. Днес можете да избирате между два различни двигателя: това са дизелови агрегати Cummins и YaMZ с мощност от 122 до 197 к.с. екологични стандарти Euro 4 и Euro 5. С тези агрегати автобусът демонстрира ефективни икономически показатели: нисък разход на гориво, значителен интервал на обслужване 15 000 км, дълъг експлоатационен живот. Наличието на резервни части и консумативи не е проблем за всички възможни конфигурации, предвидени в корпоративната политика на GAZ Group.

Безопасността

Дизайнерите на Павловския автобусен завод обърнаха голямо внимание на въпросите за безопасността. Поради което системата ABS вече е включена в основната конфигурация на тези автомобили. Допълнително намаляване на оперативните разходи поради значително намаляване на износването на спирачните накладки се възлага на спирачката на двигателя. Е, традиционно за всички модификации на автобусите PAZ се предлагат широка гама от допълнителни опции за подобряване на комфорта. Безопасността и ефективността на транспорта. Сред тях са климатик, затъмнени стъклопакети. Специализиран автобус. Аудио система, външни и вътрешни камери за видеонаблюдение, автоинформатор с електронни индикатори на полета, цифров тахограф. Навигационни системи GLONASS GPS, система за безкасови билети.

Скоростна кутия

В основната конфигурация всички автобуси от семейство Vector 4 са оборудвани с ръчна скоростна кутия, но напоследък операторите и пътническите превозвачи все по-често избират модификации с 6-степенна автоматична трансмисия Allison S2100. И това не е изненадващо. Преди около 20 години се смяташе, че градският автобус с автоматик е просто допълнителна загуба на пари, тъй като автомобил с GMF е по-скъп и може да консумира повече гориво от механичен аналог. Така че, малко надплащане за автобус с автоматична скоростна кутия е налице само на етапа на покупката. Както показва практиката на използване на автоматични скоростни кутии във Vektor, разликата в първоначалните разходи е повече от компенсирана още през първата година на работа.