Специализирани превозни средства

Специализирани превозни средства

Максимална обща дължина

Европа превозните средства с максимална обща дължина 16,5 м в ОНД 20 м и бруто тегло 40 тона се считат за законни. Специализирани превозни средства. Стабилен и добър доход, но как да го поддържате, ще попитате. Икономическата криза удари тежко товарните превози мнозина дори трябваше да напуснат обичайния си бизнес. Например, поради значително намаляване на обема на превозените стоки, което се случи в Германия от октомври 2008 г. до октомври 2009 г. Транспортните компании уволниха около 30 хиляди шофьори. Някои фирми просто поставят колите си на куката. Така, според германската федерална транспортна агенция KBA, от 1 януари до 1 септември 2009 г. Регистрацията на 60 хиляди автомобила е била отменена.

Специализирани превозни средства

Още през 2005 г. Kögel разработи концептуалния си полуремарке Big-MAXX с нестандартни дължини. Който предложи 12% увеличение на обема на превозваните товари по съществуващия стандартен автомобилен влак. Новостта беше показана за първи път на Международното изложение IAA в Хановер през септември 2006 г. Разбира се, не е необходим специално адаптиран камион трактор, който да го тегли. Във версията на завесата Big-MAXX с дължина 14,92 м могат да бъдат натоварени 37 евро палети вместо 33, както в 13,6-метровия вагон на съществуващия стандарт. Разбира се, увеличаване на дължината на полуремаркето с 1,32 м би дало на превозвача значително намаляване на разхода на гориво и увеличаване на рентабилността.

Автомобилни превозвачи

Както вече споменахме, в Обединеното кралство се формира доста мощно лоби, което се опитва да вземе дължината от 18 м. То призовава Министерството на транспорта аналог на нашето министерство на транспорта незабавно да позволи тестване на по-дълги полу -ремаркета по пътищата на страната. Хенк Ван Левин, управляващ директор на IVECO UK, вярва, че „преместването на 18 метра ще подобри икономиката на транспортния бизнес, ще облекчи въздействието на автомобилите върху околната среда и ще намали броя на превозните средства на пътя. А допълнителната дължина на ремаркето би била едва видима за нетренираното око. Фактът, че във Великобритания има мощна асоциация на автомобилни превозвачи.