Смяна на акумулатор

смяна на акумулатор

Превозвачи в Южна Америка

Мечтата на всеки шофьор е да има акумулатор, който да продължи вечно. Но такива устройства, уви, не съществуват. Постепенно захранващите устройства стават неизползваеми, което се индикира от постоянно мигащи фарове или необходимостта от редовно осветяване на батерията. В крайна сметка шофьорът е изправен пред проблема с подмяната на източника на енергия. Смяната на акумулатора на камион е проста задача. Смяна на акумулатор. Можете, разбира се, да дадете колата за сервиз, но това ще бъде скъпо. Или можете сами да замените източника за зареждане на акумулатор. Когато на повърхността на капака се появи синкаво или бяло покритие, то трябва да се отстрани и признаците на неработеща батерия, описани в началото на статията, ще изчезнат. Някои автомобили са оборудвани с индикатори, показващи заряда на батерията.

Превозвачи в Южна Америка

Трябва ли да смените батерията или можете да я заредите в гаража със специално зарядно устройство. Смяна на акумулатор. Батерията може да се презарежда по време на кратко пътуване електрическите уреди трябва да се използват до минимум. Когато купувате ново захранване, първо трябва да разберете модела, който е подходящ за вашето конкретно превозно средство. За информация за батерията вижте ръководството на автомобила или посетете уебсайта на производителя. Подготовка за смяна на батерията. Като начало се прави търсене на безопасно място за работа. Смяната трябва да се извършва далеч от други превозни средства, запалими предмети и места с много хора.

Превозвачи в Южна Америка

При смяна често е необходимо да се прибегне до използване на ръчната спирачка. За да свършите работата, ще трябва да подготвите защитни ръкавици, за да избегнете увреждане на кожата със сярна киселина. Смяна на акумулатор. Пушенето или изгарянето на каквото и да е е забранено поради горещия газ, генериран по време на процеса на подмяна. Когато се инсталира нова батерия, навигационната система, радиото и друга електроника се нулират. Необходимо е да направите резервно копие на данните или да се уверите, че е възможно самостоятелно да извършите настройките за електронни устройства. На държач трябва да се монтира отворен капак. В двигателното отделение има батерия. Прилича на правоъгълна кутия с 2 контактни проводника, идващи от нея. Отрицателният проводник се изключва.

Превозвачи в Южна Америка

Отрицателният проводник се изключва първо, за да се избегне късо съединение.Положителният проводник е изключен. Батерията е извадена. За да направите това, разкопчайте крепежните елементи и развийте болтовете, държащи източника на захранване. Поради голямото тегло е необходимо батерията да се изважда бавно и точно. Смяна на акумулатор. Инсталиране на ново захранване Почистват се контактите и клемите. В този случай ръждясалите контакти се заменят. Почистете подходящите контакти със сода за хляб, използвана като почистващо средство. Като се вземе предвид полярността, е инсталирана нова батерия с болтове и други закрепени крепежни елементи. Първо, положителният проводник е свързан. Тогава отрицателният проводник е свързан. За да предотвратите окисляване на контактите, трябва да използвате литиева грес.

Превозвачи в Южна Америка

Тогава капакът се затваря и колата потегля. И накрая, трябва да се уверите, че всички устройства работят правилно. Батерията е незаменимо устройство във всяка кола. Само чрез него цялата електроника може да работи в камиона. Ето защо не забравяйте за периодичното наблюдение на работата му и, ако е необходимо, за своевременната му подмяна. Ако се съмнявате, че можете да го направите сами, обадете ни се на телефоните за контакт и екипът за техническа помощ на товара веднага ще ви помогне!