Скоростомера на скоростите

скоростомера на скоростите

Максималната скорост

Съвременните високоскоростни автомобили са такива. Че колата може да ускори до 200-250 км / ч. Скоростомера на скоростите. Но в същото време колата дори технически няма способността да ускорява до такава скорост. Ако в Русия максималната скорост е ограничена на 120 км / ч, в зависимост от качеството на пътното платно и класа на магистралите. На запад ограниченията на скоростта са много по-високи. А в Германия изобщо няма ограничения за автобаните. Следователно, ако в Русия подобни скоростомери на автомобили, калибрирани до 200 км / ч или повече, са просто без значение. То в Германия по шосетата шофьорите често се движат със скорост 200. Съответно, при такива условия наличието на такъв автомобилът, който има маркировки от 240-260 км / ч, ще бъде от значение.

Скоростомера на скоростите

Автомобилните производители предлагат десетки различни двигатели в рамките на един модел и ако основните опции не са толкова мощни и се ускоряват до максимум 160-180 км / ч. Тогава най-добрите модели могат да получат шест цилиндрови двигатели с турбокомпресор и максималната скорост за такива една кола ще бъде 250 км / ч. В резултат на това. За да не поставят отделно табло и скоростомер при всяка модификация. Повечето производители на автомобили обединяват частите си. Скоростомера са скоростите. Предлагайки възможно най-високата на скоростомера. Следователно не бива да се изненадвате, че вашето градско дете, което развива най-много 100 конски сили и може да ускори не повече от 140 километра в час, има скоростомер, който казва 220-260.

Скоростомера са скоростите

Везните на скоростомера са направени по такъв начин, че в своя максимум стрелката да не опира до десния ограничител. Съответно, такива устройства на съвременните автомобили се правят с малък запас, така че водачът да има възможност по-добре да контролира скоростта. Следователно, ако автомобилът може да издържи максимум 180 км / ч, неговият скоростомер ще показва маркировки от 200-220 километра в час. Всичко това се прави, за да се опрости шофирането и водачът може лесно да контролира текущата скорост, като същевременно гарантира пълната безопасност на шофирането.