скоростна кутия

Собствениците на автомобили

Често собствениците на автомобили използват неправилно трансмисиите. Това се отнася както за механиката, така и за автоматичните машини, което води до сериозни проблеми и необходимост от извършване на скъпи ремонти. Нека поговорим по-подробно за действията. Скоростна кутия. Които шофьорите извършват и гарантирано убиват автоматичните и ръчните скоростни кутии. Автоматичните скоростни кутии са най-популярните на пазара днес, докато много собственици на автомобили просто не са наясно с характеристиките на използването на такива трансмисии.

Скоростна кутия

На първо място, трябва да запомните, че е забранено да превключвате режима на работа на такива трансмисии с висока скорост. Не трябва също да претоварвате автоматичната скоростна кутия. Автоматичната трансмисия не обича бързо ускорение и плъзгане на място. В документацията за автомобила можете да прочетете, че на много скоростни кутии маслото не може да се сменя и се пълни през целия експлоатационен живот на автомобила. Това обаче често не отговаря на реалността, поради което се препоръчва на всеки 80-100 хиляди километра, а при солиден пробег трябва да се извърши подходяща услуга за масло още по-рано. Това ще избегне проблеми със соленоидите и преобразувателя на въртящия момент, а трансмисията ще продължи възможно най-дълго.

Освобождаващия лагер

Често, когато използват автомобил с ръчна скоростна кутия. Собствениците на автомобили оставят крака си върху педала на съединителя, което води до повишено натоварване на освобождаващия лагер. Скоро ще е необходимо да се извършат сложни ремонти на цялата система, демонтирайки скоростната кутия от колата. Не забравяйте също така да натиснете напълно съединителя, за да смените скоростите. Често в интернет можете да намерите препоръки от уж опитни шофьори, които казват как можете да сменяте предавките, без да притискате съединителя, което според тях улеснява живота на шофьорите. В действителност обаче това води до ненужно натоварване на шахтите и в крайна сметка се отбелязват критични повреди, елиминирането на които ще струва на собственика на автомобила еднократна сума.