Скоростна кутия на автомобил

скоростна кутия на автомобил

Диагностика на устройство

При закупуване на употребяван автомобил е необходимо да се извърши цялостната му диагностика. Скоростна кутия на автомобил. По-специално се проучва състоянието на двигателя и скоростната кутия. Това е трансмисията, която има повишен товар, не е необичайно този агрегат да се повреди и последващите ремонти са много трудни и скъпи. Нека поговорим по-подробно за това как самостоятелно да проверите ръчна и автоматична скоростна кутия. Днес най-популярни са автоматичните скоростни кутии, които могат значително да опростят шофирането. Въпреки това, поради сложността на дизайна, такива агрегати бързо се провалят, поради което при закупуване на употребяван автомобил е необходимо да се извърши тясна диагностика на това устройство.

Скоростна кутия на автомобил

На първо място се проверява състоянието на трансмисионното масло, което не трябва да е тъмно. Скоростна кутия на автомобил. А също така трябва да избягвате да купувате автомобили, в които ATP течността има изразена миризма на изгаряне. Ако маслото в трансмисията вече е кафяво, това означава, че скоро ще трябва да бъде заменено и това е доста скъпа процедура. Можете да проверите скоростната кутия директно в движение, ще е необходимо да оцените как правилно се превключват режими. Както и колко плавно се случват смените на предавките. Ако скоростната кутия се дръпне при промяна на скоростта, има забележими неравности или се появява някакъв външен удар, това показва неизправност на преобразувателя на въртящия момент и желязната част на скоростната кутия. По-добре е да откажете да купите такава кола, тъй като трансмисията може да изисква основен ремонт.

Закупуване на автомобил

Обърнете внимание на липсата на фини вибрации, които се проявяват както при товар, така и при празен ход при неподвижно превозно средство. Това показва проблеми с маслената помпа и нейният ремонт и подмяна ще струва на собственика на автомобила еднократна сума. В идеалния случай все пак е по-добре да поверите такава проверка на машината на специалисти в сервиза, които, познавайки характеристиките на даден дизайн, ще могат да свършат цялата работа възможно най-ефективно и правилно. Също така няма да е излишно да проверите историята на дадена скоростна кутия. В нейния блок за управление ще бъдат записани не само пробегът, но и работата, извършена с него в ремонт.

Проблем със скоростна кутия

Ако колата вече е изминала 300 000 километра или повече и скоростната кутия често е била в ремонт. Тогава е най-добре да откажете да купите кола в този случай, тъй като проблемната трансмисия неизменно ще изисква от водача да похарчи значителни разходи за нейното възстановяване. Ръчните трансмисии имат по-опростен и надежден дизайн. Те не изискват толкова честа смяна на маслото и ако следвате най-простите препоръки за грижа за механична трансмисия. Тя може да продължи половин милион километра или повече. Проблемният елемент на такава механика е съединителят, който поради неправилна работа може да изгори и също се появяват проблеми с освобождаващия лагер.