Складови стелажни системи

стелажи

Класификация на стелажите

Стелажът е специално оборудване или мебел. Предназначени за съхранение на стоки и разнообразни битови предмети. Това са стелажи, които са фиксирани към земята или към странични стени. Складови стелажни системи. Съвременните стелажни системи са проектирани по такъв начин, че да минимизират заеманото пространство. Като същевременно поддържат капацитета и улесняват достъпа до съхраняваните предмети. Стелажните системи имат много класификации, но най-често срещаните са по местоположение на употреба. Тази категория включва няколко вида стелажи, които може да разгледате в сайта на палетни стелажи в София. Архивни – предназначени за дългосрочно съхранение на документи. Офис – използва се на работното място за съхранение на дребни предмети, кутии и др. Изложба – използва се в търговията, музеите и изложбите, включва витрини, стъклени стелажи и други.

Складови стелажни системи

Най-големият сред всички категории стелажи е за складове. Те служат за съхранение на стоки, различават се в разнообразни дизайни, които зависят от общите и тегловните характеристики на товара. Тези стелажи се отличават със своите здрави и мощни конструкции, тъй като те се използват активно за съхранение на стоки. Те също са лесни за разглобяване и сглобяване, което е удобно в големите складове. Всеки от видовете е специфичен и има свои собствени характеристики, подходящи за различни складови помещения. Складови стелажи. Стелажи за рафтове. Рафтовете на склада са стандартна система за съхранение на стоки на рафтове. Той е широко разпространен не само в складовете, но и в магазините, супермаркетите и т.н. Варира по размер, управлява се ръчно и осигурява лесен достъп до стоки по всяко време. Складови стелажни системи.

Складови палетни стелажи

Складови палетни стелажи. Най-често срещаният дизайн, базиран на използването на палети за съхранение на товари. Палетите са корабни контейнери с твърда палуба. Които имат достатъчно място за побиране на големи товари за съхранение, товарене или транспортиране. Системата за съхранение на палети е удобна, тъй като е осигурен директен достъп до всеки елемент. Има и няколко вида такива стелажи. Пълнени стелажи – или входни стелажи. Система, която позволява на товарача да забие директно в багажника. Той е разделен на два вида: Drive-in и Drive Thru. В първия случай товаренето и разтоварването се извършва от едната страна на багажника, във втория – от различна.

Гравитационни и мобилни стелажи

Гравитационни стелажи – системи, предназначени за съхранение на предмети под ъгъл 3-5 градуса спрямо хоризонта. Те се използват широко в складовете за производство и дистрибуция. Благодарение на дизайна, те могат ефективно да се използват в областта, тъй като не се нуждаят от междукамерни пътеки. Мобилни стелажи – мобилна система, която помага да се спести място и се характеризира с компактно съхранение. Предни стелажи – или метални стелажи за палети. Обширна категория стелажи с високи заливи, която има няколко подкатегории. Металните стелажи се подразделят на – широки коридори, тесни стелажи на коридора и стелажи от „двойна дълбочина“. Широките коридори са най-простата и евтина система. Рафтовете в него са монтирани на разстояние 2,5 – 3,5 метра, но не позволяват ефективно използване на складовото пространство, тъй като заемат около 40% от помещението.

Стелажи с двойна дълбочина

Стелажите с двойна дълбочина всъщност са предни стелажи, подредени в 2 стелажа. Тази система се използва, ако ширината на склада не може да осигури необходимото полезно пространство. В този случай плътността на подреждането се увеличава чрез подреждане на стелажите на две. Можете да използвате телескопични вили, за да прекарате товара от далечния багажник през близката. И накрая, мобилни стелажи – стелажи, които са инсталирани на опори, движещи се по специални релси с помощта на електрическо задвижващо устройство. Те осигуряват най-високата степен на оползотворяване на склада, но се характеризират с високи разходи и консумация на енергия.

Предимства от инсталирането на стелажи

Стелажите на територията на складовете са ефективно средство за поставяне на стоки в зависимост от теглото, крехкостта и други характеристики. Складови стелажни системи. Съвременните технологии позволяват да се разработят структури, които да служат дълго време и да поддържат представителен външен вид. А многобройните видове и видове рафтови системи дават възможност да се избере правилната в съответствие с бюджета и желаната функционалност. Следователно инсталирането на багажник е оптималното решение, когато трябва да спестите място и в същото време да осигурите безопасността на товара.