Авто новини

Складови стелажни системи

Класификация на стелажите

Стелажът е специално оборудване или мебел. Предназначени за съхранение на стоки и разнообразни битови предмети. Това е многостепенни рафтове, които са фиксирани към стелажи или странични стени. Складови стелажни системи. Съвременните стелажни системи са проектирани по такъв начин, че да минимизират заеманото пространство. Като същевременно поддържат капацитета и улесняват достъпа до съхраняваните предмети. Стелажните системи имат много класификации, но най-често срещаните са по местоположение на употреба. Тази категория включва няколко вида стелажи, които може да разгледате в сайта на 4storebg. Архивни – предназначени за дългосрочно съхранение на документи. Офис – използва се на работното място за съхранение на дребни предмети, кутии и др. Изложба – използва се в търговията, музеите и изложбите, включва витрини, стъклени стелажи и други.

Складови стелажни системи

Най-големият сред всички категории стелажи е за складове. Те служат за съхранение на стоки, различават се в разнообразни дизайни, които зависят от общите и тегловните характеристики на товара. Тези стелажи се отличават със своите здрави и мощни конструкции, тъй като те се използват активно за съхранение на стоки. Те също са лесни за разглобяване и сглобяване, което е удобно в големите складове. Всеки от видовете е специфичен и има свои собствени характеристики, подходящи за различни складови помещения. Складови стелажи. Стелажи за рафтове. Рафтовете на склада са стандартна система за съхранение на стоки на рафтове. Той е широко разпространен не само в складовете, но и в магазините, супермаркетите и т.н. Варира по размер, управлява се ръчно и осигурява лесен достъп до стоки по всяко време. Складови стелажни системи.

Складови палетни стелажи

Складови палетни стелажи. Най-често срещаният дизайн, базиран на използването на палети за съхранение на товари. Палетите са корабни контейнери с твърда палуба. Които имат достатъчно място за побиране на големи товари за съхранение, товарене или транспортиране. Системата за съхранение на палети е удобна, тъй като е осигурен директен достъп до всеки елемент. Има и няколко вида такива стелажи. Пълнени стелажи – или входни стелажи. Система, която позволява на товарача да забие директно в багажника. Той е разделен на два вида: Drive-in и Drive Thru. В първия случай товаренето и разтоварването се извършва от едната страна на багажника, във втория – от различна.

Гравитационни и мобилни стелажи

Гравитационни стелажи – системи, предназначени за съхранение на предмети под ъгъл 3-5 градуса спрямо хоризонта. Те се използват широко в складовете за производство и дистрибуция. Благодарение на дизайна, те могат ефективно да се използват в областта, тъй като не се нуждаят от междукамерни пътеки. Мобилни стелажи – мобилна система, която помага да се спести място и се характеризира с компактно съхранение. Предни стелажи – или метални стелажи за палети. Обширна категория стелажи с високи заливи, която има няколко подкатегории. Металните стелажи се подразделят на – широки коридори, тесни стелажи на коридора и стелажи от „двойна дълбочина“. Широките коридори са най-простата и евтина система. Рафтовете в него са монтирани на разстояние 2,5 – 3,5 метра, но не позволяват ефективно използване на складовото пространство, тъй като заемат около 40% от помещението.

Стелажи с двойна дълбочина

Стелажите с двойна дълбочина всъщност са предни стелажи, подредени в 2 стелажа. Тази система се използва, ако ширината на склада не може да осигури необходимото полезно пространство. В този случай плътността на подреждането се увеличава чрез подреждане на стелажите на две. Можете да използвате телескопични вили, за да прекарате товара от далечния багажник през близката. И накрая, мобилни стелажи – стелажи, които са инсталирани на опори, движещи се по специални релси с помощта на електрическо задвижващо устройство. Те осигуряват най-високата степен на оползотворяване на склада, но се характеризират с високи разходи и консумация на енергия.

Предимства от инсталирането на стелажи

Стелажите на територията на складовете са ефективно средство за поставяне на стоки в зависимост от теглото, крехкостта и други характеристики. Складови стелажни системи. Съвременните технологии позволяват да се разработят структури, които да служат дълго време и да поддържат представителен външен вид. А многобройните видове и видове рафтови системи дават възможност да се избере правилната в съответствие с бюджета и желаната функционалност. Следователно инсталирането на багажник е оптималното решение, когато трябва да спестите място и в същото време да осигурите безопасността на товара.