Селскостопанско оборудване

селскостопанско оборудване

Инструменти за обработка

Отглеждането на растения изисква използването на подходящо оборудване. Цялата гама от машини и оборудване, необходими за обработка на почвата, се произвежда у нас, а се доставя и от чужбина. Дискови брани, култиватори, валяци, ротационни плугове, ротационни култиватори – разберете за техните възможности в процеса на обработка на почвата. Инструментите за обработка на земята са голяма група селскостопански машини, които се използват в селското стопанство за подготовка на почвата за обработка. Селскостопанско оборудване. Освен за разрохкване на почвата, те се използват за смесване на торове, смачкване на земни буци и премахване на плевели. Инструментите за обработка на почвата в повечето случаи не са самоходни машини. Това оборудване трябва да бъде свързано с трактор.

Селскостопанско оборудване

На пазара обаче има самоходни модели специално оборудване, оборудвани със собствено задвижване. Дискови брани за обработка на почвата Специално оборудване за обработка на почвата, което се използва за разхлабване на видимата повърхност на разораната почва. Селскостопанско оборудване. Механизмът на работа на тези устройства е прост. Най-важният елемент на дисковата брана е набор от дискове, които са поставени на обща ос. Тяхната издръжливост определя експлоатационния живот на целия уред. Дисковете са оборудвани с амортисьори, благодарение на които се адаптират към повърхността на почвата. Това значително намалява риска от повреда на оборудването при контакт с камъни. Въртящите се дискове позволяват ронене и обработка на почвата, което допринася за нейното проветряване.

Незаменима селскостопанска техника

Дисковите брани, произведени от местната компания Kubanzheldormash, са много популярни. Селскостопанските продукти Vepr от производствената компания Yaroslavich са не по-малко известни. Това са тежки брани BDT-7, оборудвани с трайни дискове, които са в състояние ефективно да работят върху тежки почви. Дискови брани Kverneland, дисковете Catros AMAZONE са широко известни на руския пазар, а оборудването на шведската компания Väderstad е постоянно търсено. Най-популярните брани са Carrier 1225, Carrier 650 и Carrier CRL 525 XL. Култиваторите са незаменима селскостопанска техника. Култиваторът се използва за минимална обработка на повърхността. Машината леко разхлабва почвата, без да уврежда повърхностния слой.

Новото оборудване

Култиваторът се използва най-често през пролетта след предзимната оран. Новите модели на съвременните технологии са оборудвани с еластични зъби, които ефективно премахват пълзящите плевел лютиче, тинтява, острица или житна трева. Има няколко вида култиватори, които съчетават няколко функции едновременно стърнища, предсеитба, монтирани. Култиваторите са най-търсени на вторичния пазар. Новото оборудване се произвежда от руската компания au agro-masz. Широка гама от култиватори е разработена от AGROMASTER. Редовните доставки на селскостопанска техника от чужбина се извършват редовно от компанията GRUBBER. Нейният култиватор както за конвенционална обработка на почвата, така и за повърхностно мулчиране.

Извършване на следните операции

Българските земеделски производители избират продукти от тази марка поради надеждността и дълготрайността на всички структурни елементи. Култиваторите Köckerling винаги са се радвали на голямо внимание. Германската компания работи на пазара на селскостопански машини от 1955 г. и нейните машини са спечелили широко признание в цяла Европа. Белачките подобряват състава на почвата За обработка на стърнища и есенна оран се използват стърнища. Стърблерите за дискове и споделяне подрязват и обвиват горните слоеве на почвата, без да навлизат по-дълбоко от 15 см. Моделите на дисковете са незаменими при извършване на следните операции по време на есенното обработване на земята в процес на оран на стърнища изрежете тревната площ, като необратимо увреждате корените на плевелите.