Ръчна спирачка

ръчна спирачка

Такова спиране е разрешено

Основната цел на ръчната спирачка или както се нарича още ръчната спирачка е да задържи автомобила на място. Докато паркира или спира. В определени случаи водачите могат да използват ръчната спирачка. Ръчна спирачка. Докато автомобилът се движи, но не е ясно дали такова спиране е разрешено, докато автомобилът се движи. Нека поговорим по-подробно дали е възможно да се използва ръчната спирачка по време на шофиране. В миналото ръчната спирачка беше еднаква при автомобилите, представляваше голяма по размер метална дръжка, разположена близо до скоростния лост. Днес обаче се използва електромеханична ръчна спирачка. При натискане се активира електрониката, която ви позволява да натиснете спирачките и да предотвратите връщането на колата по време на паркиране.

Ръчна спирачка

Естествено ще бъде невъзможно да се спира с такава електрическа ръчна спирачка в движение. Водачът може да използва ръчната спирачка само ако в колата има съответния лост, от който кабелите преминават към накладките, разположени вътре в спирачните дискове. Много съвременни автомобили имат електронен блок за управление на ръчната спирачка, така че е дори физически невъзможно да го активирате, докато автомобилът се движи. По различни причини, например, ако основната спирачна система откаже, водачът може да използва ръчната спирачка, затягайки накладките и по този начин забавяйки автомобила, или с помощта на малък плъзгач, ефективно се редувайте. Ръчна спирачка. Няма сериозна вреда за автомобила с правилното използване на такава ръчна спирачка.

Контролът върху колата

Но в същото време трябва да действате внимателно и изключително внимателно. Шофьорът не трябва рязко да затяга ръчната спирачка, тъй като в такъв случай ще бъде просто невъзможно да се дозира силата, задните колела са напълно блокирани незабавно, контролът върху колата се губи, развива се плъзгане, което е изключително трудно за управление. Следователно, ако трябва спешно да спрете автомобила и основната спирачка е загубила своята ефективност, тогава трябва да се опитате да затегнете лоста на ръчната спирачка възможно най-плавно, като дозирате усилията, като вземете предвид скоростта на автомобила и интензивността на неговото забавяне.