ремонт на джанти

Качествен ремонт на повредена джанта

Повредата на джантите е много неприятна ситуация. Не винаги е възможно да го поправите сами. Няма гаранция, че проблемът с възстановяването на джантата може да бъде решен в автосервиз. В същото време човек трябва да е подготвен за значителни финансови разходи. Разбира се, резултатите от ремонта зависят от степента на повреда. Ремонт на джанти. За да оцените възможностите за преработка, трябва да знаете дали, например, ремонта на стоманена джанта се отплаща и как могат да бъдат възстановени лети джанти? Качествен ремонт на повредено колело. Самият ремонт на дискове не е добра идея. Независимо от това, трябва да избирате само доверени специалисти, по препоръка на други шофьори. Ремонт на джанти. Важно е да се уверите, че ремонтът ще се извършва от лицензирана компания с дългогодишен опит.

Ремонт на джанти

Професионалните услуги като саниране на джанти или ремонт на лети джанти, противно на първите впечатления, не винаги са на разположение. Много шофьори погрешно вярват, че подобен тип ремонти са по силите на всяка работилница. Междувременно, при липса на професионално оборудване, получавате заваряване на алуминиева джанта или боядисване на джанти. И скоро ще трябва да си купите нова джанта. Джантите не винаги могат да бъдат поправени в автосервиза. Първо трябва да се оцени дали повредената джанта може да се поправи. Ако специалист смята, че това е нереалистично, не натискайте и не ви уверявайте в противното. Понякога е по-добре да похарчите пари за нова джанта, което в крайна сметка е не само по-евтино, но и по-безопасно.

Джантите не винаги могат да бъдат поправени

Ремонтът на диск се състои във възстановяване на първоначалната му форма. Но трябва да се помни, че това е поредното въздействие върху конструкцията, което в крайна сметка може да бъде отслабено. По този начин рискът от рецидив се увеличава и е почти сигурно, че лезията ще се появи на същото място. Въпрос на време е. Ремонтът на неоригинални дискове, евтини аналози, обикновено не е изгоден. Техният дизайн не е предназначен за такава силна намеса. Сплавта, използвана за по-евтини продукти, е по-слаба от метала, използван за премиум модели. За да избегнете повреда на джантите, следвайте тези указания. Стойте далеч от бордюри. Избягвайте ями и локви. Небрежното движение по бордюра може да причини абразия на гумата, както и драскотини и пукнатини по металните части на колелото. Подобни щети причинява и падането в ямата. И локвите трябва да се избягват като цяло, тъй като е просто невъзможно да се знае какво има под повърхността на дъждовната вода.

Симптоми на деформиран диск

Дълбоки драскотини по повърхността на джантата. Ъгъл на оста на колелото, повреда, която е причинила отклонение с повече от 1 mm от оста. Възстановяването на алуминиеви и стоманени дискове с по-големи дефекти не се отплаща. Но дори да решите да рискувате, не забравяйте, че по-нататъшната им работа не е безопасна. Собствениците на модерни гуми със сензори за налягане трябва да бъдат двойно внимателни. Щетите им са необратими. И услугата едва ли ще поеме отговорност за случилото се. По-често деформация на диска ще се усети при интензивни вибрации от волана. Промяната на формата на диска причинява вибрации в окачването, които се предават през колелото на цялото превозно средство. Вибрацията ще се усети особено при спиране. Ремонт на джанти.

Намаляване на налягането на гумата

Намаляването на налягането на гумата също е често срещан симптом. Дължащ се на повреда на нейната структура от острия ръб на джантата в резултат дори на лек удар. В допълнение към вибрациите, водачът ще усети намотката на автомобила и свързаното усещане за триене ще се появи. Ако колелото стане нестабилно, това е знак за сериозни повреди. Колелото се върти под ъгъл. Или се накланя нагоре, или пада надолу, а понякога се дърпа настрани. В зависимост от посоката на наклон, има радиално изтичане и странично изтичане. Последицата от небрежното шофиране на обърнато колело може да бъде промяна в дизайна на диска и намаляване на налягането на гумата. Освен това водачът определено ще забележи промяна в поведението на автомобила на пътя. Превозното средство губи контрол, тегли към страната, където се намира повредата. Продължителното използване на огъната джанта може да доведе до по-бързо износване на лагерите, главините и окачването.