резервоар за газ

Откъде идва водата в резервоара

В резервоара за газ на всеки автомобил ще се образува малко количество вода. Което се натрупва в дъното на резервоара, което до известна степен усложнява работата на автомобила. Резервоар за газ. Препоръчително е да извадите водата от резервоара за газ преди настъпването на студено време, което ще елиминира повредата на пластмасовите контейнери и повредата на скъпите помпи. Нека поговорим по-подробно за това как напълно безопасно и лесно да извадите водата от резервоара за газ. Водата в резервоара се появява поради кондензацията на влага от въздуха, т.е. от въздушната междина, която неизменно ще присъства в резервоара за газ.

Резервоар за газ

Освен това, колкото по-малко гориво в контейнера, толкова повече въздух, съответно, толкова повече вода се образува. Която трябва да се отстрани с помощта на подходяща автохимия и импровизирани средства. През зимата тази вода започва да замръзва, което може да доведе не само до повреда на резервоара за газ, но и да деактивира помпата и тръбите за гориво. Така че в бъдеще не е необходимо да извършвате скъпи ремонти на горивната помпа или да сменяте цялата линия, е необходимо да премахнете такава течност дори преди началото на студения сезон, за което можете да използвате подходящите стари модни методи или специална химия.

Отстраняване на натрупаната вода

Въпреки привидната сложност на такава работа, няма да е трудно да я завършите сами. В същото време собственикът на автомобила ще бъде освободен от необходимостта да закара автомобила до сервиза и да извърши скъпите му ремонти. В такъв случай собственикът на автомобила ще има две възможности да закупи автохимия в специализирани магазини. Която свързва такава вода и впоследствие да я отстрани с гориво, или да използва най-простите налични средства. Недостатъкът на използването на специални химикали е фактът, че той може да има висока цена и не всеки собственик на автомобил може да си позволи да плати 2-3 хиляди лева само за отстраняване на натрупаната вода от резервоара за газ с помощта на специални средства.

Отстраняването на влагата

Най-лесният начин е да се използват импровизирани средства за такава работа. Включително така наречения абсолютен алкохол. Но не се препоръчва използването на изопропилов, метилов или етилов алкохол за почистване на резервоара. Тъй като те не се смесват добре с вода и ще бъде невъзможно напълно да се премахне влагата с помощта на такива средства. Абсолютен, т.е. напълно пречистен от примеси алкохол може да се получи в специализирани магазини. Които продават химически реагенти. За съжаление няма да е възможно да го закупите в аптеките или обикновените магазини. Ако не е възможно да се намери такава химия, тогава може да се използва пречистен медицински алкохол. Отстраняването на влагата от самия резервоар за газ не представлява трудност.

Неизправности на двигателя

Необходимо е бензиновият резервоар да се напълни почти до максимум и след това да се добавят 200-300 милилитра абсолютен алкохол към него. Този състав ще се смеси с вода, ще я свърже и впоследствие водата ще се отстрани заедно с горивото. Без никакви проблеми с изгарянето в двигателя. Това е напълно безопасна процедура, така че в такъв случай ще бъде невъзможно да деактивирате двигателя. Следователно всички без изключение механици препоръчват, за да се предотврати появата на сериозни неизправности на двигателя, ежегодно преди настъпването на студено време да се извършва такова почистване на контейнера и отстраняване на вода с абсолютен алкохол.