Разхода на гориво

разхода на гориво

Обикновен бензин

Големите мрежи от бензиностанции предлагат на своите клиенти да зареждат не само с обикновен бензин. Разхода на гориво. Но и със специално марково гориво, като Ecto или V-Power. Според производителя това подобрено гориво намалява пробега на газа и увеличава мощността на двигателя. Нека да поговорим по-подробно за това дали такова марково гориво наистина трябва да се налива в резервоара за газ или това е просто маркетингов трик и опит за разреждане на автомобилния ентусиаст. Обикновено цената на такова марково гориво е с 5-7% по-висока от конвенционалните бензин дизел. Производителят уверява, че за производството му са използвани специални патентовани добавки и най-модерни технологии, което гарантира чистотата на такъв бензин и отличните му характеристики.

Разхода на гориво

Според рекламите това е не само допълнителна мощност на двигателя, но и подобрена безопасност на двигателя. Разхода на гориво. Който се чупи по-малко и е по-добре защитен от износване. Много големи автомобилни портали и списания са тествали това предложено гориво. Според резултатите от проучването беше установено, че марковият марков бензин не дава никакво увеличение на мощността, нито има намаляване на разхода на гориво. Тестовете, проведени върху марков марков бензин, показаха, че такова гориво не осигурява никакво увеличение на мощността или намаляване на разхода на бензин от двигателя. Поради използването на различни добавки и добавки, такива бензин и дизелово гориво по-малко замърсяват двигателя. Съответно собственикът на автомобила ще бъде освободен от необходимостта от често почистване на двигателя от замърсяване.

Плащане за бензин

Във всеки конкретен случай изборът дали да се зарежда с такова марково по-скъпо гориво или да се предпочита обикновен бензин е решение на самия собственик на автомобила. Някой е готов да надплати 10-15% за възможността да се зарежда с по-чисто и по-безопасно гориво за двигатели. Някой смята, че това е просто рекламен трик, не прекалено много плащане за бензин и зареждане изключително с обикновени марки горива. Въпреки това все още има предимства за такова марково гориво. Това е намаляване на въглеродните отлагания в горивната камера и върху частите на двигателя. Това се постига чрез използването на различни собственически добавки, които подобряват параметрите. И докато изгарят, те не оставят никакви следи и плака. Това спасява собственика на автомобила от необходимостта от често почистване на двигателя с помощта на различни добавки и автохимия в горивото.