Психологически техники

психологически техники

Липсата на проблеми

Много от шофьорите не харесват инспекторите на КАТ и КАТ, но трябва да се признае. Че много от тези служители по пътна безопасност са добри психолози. Те често прилагат знанията си на практика. За да се опитат да извадят шофьора от билета. Липсата на проблеми с инспектора зависи от това колко правилно шофьорът води разговора си с пътното полицай. Нека поговорим по-подробно за това какви психологически техники използват ченгета в разговор с шофьор. Пътните полицаи често паркират автомобилите си в райони с минимален трафик, като започват проверки на документи през нощта. При такива условия всеки водач няма да се чувства много комфортно и върху собственика на автомобила се упражнява своеобразен психологически натиск.

Психологически техники

Инспекторът, дори и да не планира да глоби шофьора го моли да слезе от колата и да отиде до служебната кола за проверка. Всеки шофьор, който се качва в патрулна кола за да проверява документите, ще се чувства неудобно. Често върху него се оказва лек морален натиск. В резултат на това ни става по-лесно да признаем, че грешим и да подпишем протокол. Според който ще трябва да платим глоба. Често шофьор в разговор с инспектор може да е виновен. Когато пътно ченге го обвинява, че не знае правилата за движение и не спазва конкретни правила за движение. Факт е, че не е необходимо да знаете Кодекса за административните нарушения или да кажете на инспектора конкретна статия от правилата за движение, която сте нарушили.

Въпроси на водачите

По време на разговор ченгета могат да задават водещи въпроси на водачите. Опитвайки се да получат колкото се може повече информация от него, или дори да признаят собственика на автомобила в нарушение на един или друг параграф от правилата. Следователно, ако по време на разговор с пътни полицаи ви попитат каква точка от правилата сте нарушили. Тогава трябва да отговорите, че не сте нарушили нищо и сте действали стриктно според правилата. Самият инспектор трябва да уведоми шофьора, че е нарушил правилата и конкретна статия, както и да представи доказателства за такова нарушение.