Проблеми с инспектори

проблеми с инспектори

Проблеми с инспектори

Много шофьори са сигурни, че служителите на пътната полиция по-рядко спират автомобили от определени категории. В същото време всеки шофьор вярва, че подобни категории недосегаеми автомобили се различават значително. Нека поговорим по-подробно кои автомобили наистина рядко се спират от служители на КАТ. Проблеми с инспектори. Всъщност, ако спрете всички коли подред, ще бъде необходимо значително да увеличите персонала на службата за пътно-пропускателни пунктове. Като същевременно осигуряването на необходимата безопасност по пътищата ще бъде просто невъзможно. Опитните инспектори добре знаят, че определени автомобили и шофьори по правило нямат проблеми с техническото състояние и документите, така че спирането им ще бъде само загуба на време.

Проблеми с инспектори

В повечето случаи критерият за спиране на автомобил не е конкретна марка, а външният вид на автомобила и техническото му състояние. Естествено, едва ли някой ще спре нови скъпи коли, тъй като проверката им е просто загуба на време. Такива шофьори на сравнително нови автомобили винаги имат документи в ред и ще бъде просто невъзможно да се предявят претенции за техническото състояние на автомобила. Не е тайна, че определени категории шофьори, поради техния статус, пари или познати, имат повече права на пътя. Естествено, инспекторите на КАТ просто не смеят да спират такива коли с номера на крадци или със специални сигнали. Следователно спирането, за да проверите премиум седан, е рядкост.

Проблеми и санкции

В такъв случай е не само трудно да се открият нарушения, но в бъдеще можете да получите проблеми и санкции от властите.Обикновено новите, току-що закупени коли нямат особени проблеми с техническото състояние. Шофьорите им разполагат с всички документи, така че спирането на такава кола за проверка и търсене на нарушения ще бъде просто загуба на време за инспектора. Поради тази причина собствениците на относително нови чужди автомобили от средната класа рядко се спират за проверка. Също така инспекторите рядко спират автомобили с тъмен цвят, което се обяснява с тяхната незабележимост в движението. Такива автомобили просто не привличат вниманието, така че най-малко е вероятно те да бъдат спрени за проверка.

Проблеми с инспектори

Същото може да се каже и за скъпите чужди коли, които се карат от млади момичета. По правило такива шофьори нямат проблем с техническото състояние на автомобила, документите са в ред, така че ще бъде невъзможно да бъдат глобени за някакво нарушение. Днес наистина има определени категории автомобили, които е по-малко вероятно да бъдат спрени от инспектори за проверка на документи. Разбира се, няма законово установени категории такива автомобили, но инспекторите все пак предпочитат да не се забъркват със скъпи чуждестранни автомобили, с автомобили с регистрационни табели на крадци, с момичета шофьори и с автомобили със средна ценова категория без настройка и оцветяване.