превоз с лодка

Транспорт на голям и нестандартен вид товар

В случаите, когато е необходимо да се транспортира голям и нестандартен вид товар, тогава най-често се използва лодка с ниско натоварване за решаване на този проблем. Лодката е специален вид транспортно оборудване с голям брой оси средно от 2 до 8, както и подсилено окачване. Някои модели са оборудвани с понижаваща част, благодарение на която е възможно товаренето на превозвания товар да е безпроблемно. Лодките с ниско легло се използват за транспортиране на голямо специално оборудване за различни цели – селскостопански, строителни и др. Превоз с лодка. Такова специално оборудване е много проблематично за товарене във вагон. Но лодката с нисък товарач е идеален за тази задача. Лодката с ниско товарене може да се използва за транспортиране на стоки по всякакви пътища, включително обществени.

Превоз с лодка

В края на краищата, натоварването на ремаркето се разпределя равномерно, благодарение на наличието на голям брой оси. Поради което съществуващата пътна настилка не се влошава. И поради факта, че лодката има ниска товарна височина на платформата, е възможно да се транспортират стоки в тунели, под мостове, през електропроводи. Основните конструктивни характеристики на лодката с нисък товарач включват. Широчина на работната платформа – до 3 м. Дължина на платформата – не повече от 13 m. Височина на допустимо натоварване – не повече от 950 mm и товароподемността достига 110 тона. Лодката с ниска рамка за транспортиране на специално оборудване е идеалното решение, тъй като има достатъчни характеристики товароносимост, дължина на платформата и демонстрира добра маневреност.

Ползи от използването на лодка с ниско натоварване

Ползи от използването на лодка с ниско натоварване се използва доста често при организиране на превоз на товари, тъй като този тип превозно средство има голям брой предимства. За да заредите големи и многоколесни превозни средства на платформата, не е необходимо да използвате допълнителни устройства. Лодката е с ниска височина, както и с понижена част особено платформата. Изработени от висококачествени суровини, специално внимание се обръща на оборудването с надеждни скоби, което гарантира абсолютната безопасност на превозвания товар. Възможно е да се транспортират стоки с нестандартни и големи размери. Някои лодки са оборудвани с тип ос, която може да се завърта отделно от съществуващите двойки колела, което прави възможно извършването на по-плавни и безопасни маневри на пътя. Кабелът, използван като закрепващо устройство, е универсален и може да се използва за закрепване на лодката към различни модели трактори.

Видове лодки за превоз

Понастоящем лодките с ниско натоварване са с голямо търсене. В края на краищата това е надежден тип превозно средство, способно да превозва всякакъв вид товар, дори с извънгабаритни параметри. Въпреки факта, че има голям брой модификации, този тип превозно средство има всички основни компоненти. Спирачка, съединител, рамка и подобрено окачване. Превоз с лодка. Необходими са специални спирания, за да се осигури изключването от трактора. Има няколко подхода за класифициране на лодки с ниско натоварване, но това обикновено се счита за товароносимост. Според тази характеристика се различават няколко вида лодки с ниско натоварване. Първият тип включва леки лодки, тяхната товароносимост не надвишава 25 тона. Този тип превозно средство обикновено има 5 оси, отлично въздушно окачване. Някои модели имат специална функция – възможност за увеличаване на размера на платформата. Втората група средни лодки включва превозни средства с товароносимост до 45 тона.

Добро хидравлично окачване

Този тип превозно средство обикновено има 8 оси и добро хидравлично окачване. Именно този тип лодки с ниско натоварване се използва за транспортиране на различни видове специално оборудване. Тежки лодки се използват, когато е необходимо да се транспортират товари с тегло над 200 тона. Обикновено те намират приложение в такива индустрии като рафиниране на нефт, машиностроене, енергетика и др. Такива превозни средства обикновено имат от 2 до 8 централни линии, докато няма конвенционални оси. Има и друга група – свръхтежки ремаркета, но те са рядкост, защото са доста скъпи.