превоз на животни

Метална конструкция

Автомобилният транспорт може да се използва за превоз на голямо разнообразие от стоки. Ето защо не е изненадващо, че частните фермери също използват този вид транспорт за превоз на добитък. Правила за транспорт. Допустимо е да се използва автомобилен транспорт за доставка на добитък, по-специално прасета, овце, крави, домашни птици. Превоз на животни. Използването на превозни средства обаче е подходящо в случаите, когато добитъкът трябва да се премества на разстояние не повече от 500 км. Обикновено за това се използват специални камиони за добитък, които са оборудвани с полуремаркета със специална дървена метална конструкция. Вътрешното пространство може да бъде разделено на отделения, ако е необходимо. При доставка на животни е наложително да се вземат предвид климатичните условия, както и времето.

Превоз на животни

През топлите месеци ремаркето, където се транспортира добитъкът, трябва да бъде защитено от UV лъчи. Превоз на животни. А при студено време е необходимо ремаркето да се предпазва от ниски температури. Особено си струва да се уверите, че в пода на ремаркето няма пукнатини или дупки. Подът на ремаркето, използвано за превоз на добитък, трябва да е твърд. Ако транспортирането на животни се извършва постоянно, тогава ще е необходимо да се оборудват постоянни места, където животните могат да пият, както и място, където ще се съхраняват продуктите от тяхната жизнена дейност. Преди животното да бъде изпратено на друго място, температурата му се измерва и внимателно се изследва. В допълнение, животните обикновено се лекуват с различни лечения, предназначени да облекчат стреса при животното.

Правила за транспорт

Такива изисквания за процеса на транспортиране на животни се налагат от санитарните и ветеринарните правила. Ако отровни вещества са били транспортирани в самосвал или на бордово превозно средство, тогава е забранено използването им за превоз на добитък. Ако животните се транспортират през територията на българска федерация, тогава ветеринарният контрол задължително се извършва на всяка спирка. Необходимо е предварително да информирате местните власти за това къде ще спре транспортът. Те от своя страна трябва да уведомят местната ветеринарна служба. Изисквания на превозното средство За превоз на добитък могат да се използват бордови превозни средства.

Изисквания на превозното средство

Но в този случай превозното средство трябва да е оборудвано със специални устройства. Най-добре е това да са щитове, но е позволено да се създаде щайга, изработена от метал, за която са вързани животни. Дължината на сергия трябва да бъде повече от 2,2 м, а ширината трябва да бъде най-малко 1,8 м. Страничните стени трябва да бъдат най-малко 1,2 м. Най-често постелките се правят отдолу. За целта използвайте слама или дървени стърготини. Ако транспортирането на добитъка се извършва в закрито превозно средство, тогава си струва да се уверите, че има достатъчно вентилационни люкове. В същото време е необходимо да се осигурят дупки в долната част на страничните стени, което ще позволи да се отстранят газовете от отпадъчните продукти на животните, повечето от които са много отровни.

Транспортна компания

Отговорности на двете страни Транспортната компания няма да е виновна, ако загубата на добитък започне по време на транспортирането. Също така, отговорността няма да дойде, ако клиентът е обезопасил неправилно клетките или не е предупредил транспортната компания за необходимостта да се спазва определен температурен режим. Всяко превозно средство трябва да има спедиционен ветеринарен лекар. Неговите задължения включват хранене, напояване на животни, както и охрана. Веднага след като животните пристигнат по местоназначение, ветеринарният спедитор прехвърля животните на получателя. Ако транспортирането на добитъка се извършва в колона, тогава е позволено да се разпредели един спедитор за 2-3 превозни средства.