Превозни средства

превозни средства

Оборудване с Multilift

Специалните превозни средства, оборудвани със системата „Multilift“, поради своята гъвкавост, се сравняват благоприятно с други видове товарни превозни средства. Чрез закупуване на влекач, купувачът получава няколко машини наведнъж вместо една. Дизайнът, използващ принципа на сменяемата каросерия, ви позволява да транспортирате почти всички товари с едно превозно средство. Специални превозни средства. От битови отпадъци до контейнери или казанчета, строителна или селскостопанска техника. Днес „Multilift“ просто няма конкуренти в задоволяването на нуждите на нашия бързо развиващ се свят. Те могат значително да намалят времето за разтоварване и товарене, да увеличат скоростта на превоз на товари. Което е важно, за да спестят съществени суми едновременно. В допълнение, използването на системата „multi-lift“ елиминира разходите за експлоатация на самосвали, товарачи и друго оборудване, плюс елиминира възможните престои.

Превозни средства

Товарене на строителна техника от мултилифт. На съвременния пазар се наблюдава постоянно търсене от страна на купувачите на „мулти-лифтове“. Появявайки се в края на 40-те години на миналия век, тази техника отдавна се е превърнала в домакинство на огромен парк от такива машини. И така, самата дума „multilift“ – общото наименование на системата за товарене и разтоварване. На което е нсталирана на шасито на камион идва при нас заедно с доставката на асансьори Multilift от Partek, които бяха произведени във Финландия. Братята Terho от Raisio (Финландия) се считат за изобретатели на такава система, които през 1947 г. Те патентоват надстройка за камиони, която позволява платформата да бъде спусната на земята. Камионът спуска бункера на земята за товарене и сам транспортира натоварените бункери без престой. Специални превозни средства. Оборудването моментално стана изключително популярно, давайки тласък за по-нататъшното развитие на цяла посока в машиностроенето.

Съвременни мултилифтове

Оборудването за мултилифт моментално става изключително популярно. Давайки тласък за по-нататъшното развитие на цяла посока в машиностроенето. Основаната компания Multilift става част от Partek през 1977 г. и след дълга поредица от сливания става част от добре познатата шведска компания HIAB, сега част от концерна Cargotec. Съвременни лифтове. Днес системата „Multilift“ е широко използвана главно за монтаж на шаси на автомобил. В продажба можете да видите различни модели с подобен дизайн от много производители. Самият „мулти-лифт“ е кукова система с товаро-разтоварен механизъм. Която е оборудвана с хидравлично задвижване и грайфер на куката. От където идва и официалното наименование на техниката – товарачни товарачи. Основният елемент на системата е кука, способна да вдига многотонни товари. Самата инсталация е проектирана да работи със сменяеми тела и ви позволява самостоятелно да смените каросерията или да работите в режим на изхвърляне.

Механизмите за „повдигане“

Според видовете грайфери за повдигане на товари, механизмите за „повдигане“ се разделят на три основни групи. Кабелната ръкохватка е първият дизайн, основоположник на посоката. Състои се от повдигаща подрамка, подрамник, окачен върху нея, хидравлични цилиндри и лебедка. Двубарабанна лебедка с хидравлично задвижване издърпва сменяемия корпус върху подрамка, която след това се спуска и фиксира върху самата платформа. От предимствата на този дизайн си струва да се отбележи ниското мъртво тегло на надстройката. За съжаление има повече недостатъци. Има и по-дълго време за зареждане, тъй като водачът трябва да излезе от кабината, за да закачи кабела, и има голяма вероятност кабел да се скъса или припокрие. А самото закрепване не е надеждно, в резултат на което скоростта на транспорта е значително намалена.

Кукови грайфери

Куковите грайфери са най-често срещаните и днес повечето производители предпочитат този тип асансьори. Подемната рамка е с Г-образна форма, в късия край на рамката има куково устройство. Тя се захваща с теглича на сменяемия модул, след което се повдига, фиксира се на платформата със специални блокиращи устройства с хидравлично задвижване. Основните предимства на този дизайн включват бързо време за зареждане, висока транспортна скорост и надеждна фиксация на подвижната кухня. Недостатъците са голямото собствено тегло на устройството. Рамковият грайфер има почти всички характеристики на грайфер на кука, но самото захващане на тялото се извършва отдолу с помощта на кука, фиксирана върху затворена верига.

Мулти-асансьорите

Областта на приложение на „мулти-асансьорите“ е обширна. Специални превозни средства. Тази техника може да се използва за транспортиране на битови и строителни отпадъци. Скрап, пясък, трошен камък и други насипни товари. На една кола могат да се транспортират тела за различни цели, оборудвани със специална подрамка. Бордова платформа, съблекалня, разпръсквач на пясък, резервоар за напояване, помпа за утайки и много други. В зависимост от необходимата товароподемност се избират моделът на куката и видът на бункера. Възможни са опции за инсталиране на оборудване както на вътрешни шасита KamAZ, Ural, MAZ, така и на внесени шасита. Можете да намерите и „мулти-лифт“ в петролната и газовата индустрия. Където той се използва за транспортиране на модулни кабини, както и резервоари за технологични течности или горива и смазочни материали.

Мултилифт с кабелна ръкохватка

Не забравяйте за използването на „мулти-асансьори“ във въоръжените сили. В края на краищата именно този дизайн ви позволява да доставяте не само доставки в зоната на бойните действия. Но и например санитарен модул с оборудване или бойна машина за пехота с десант. След като се е разтоварил за по-малко от минута, колата има време да напусне огневата линия, дори преди мерниците да са насочени към нея. Намери се място на „Мултилифт“ в спасителната служба, където транспортира контейнерни модули с пожарна техника или мобилни операционни зали и комуникационни станции. Следва да се отбележи, че сферата на приложение на „многовдигачи“ не се ограничава до горните категории и може да засегне други области. Като земеделие, пътно строителство или използвани за износ на дървен материал, което прави това оборудване наистина многофункционално и многофункционални. Специални превозни средства.