Превозвачи в Америка

превозвачи в Америка

Превозвачи в Южна Америка

Съдбата на базираната в Атревида транспортна компания в Рио де Жанейро е в много отношения подобна на тази на други автомобилни превозвачи в Южна Америка. Основателят на компанията Озуалдо Гонзалес купи първата кола за популяризиране на собствения си бизнес преди точно половин век. Превозвачи в Америка. Това беше употребяван Ford F8 от 1952 г. Година по-късно, през 1959 г., е закупена първата Scania L75, също с пробег. Сега автопаркът на собственика на бизнеса включва 130 камиона, от които 125 са марки Scania. Използвайки примера на Atrevida, е лесно да се разбере как се изгражда и развива транспортният бизнес в Бразилия. Първото име на компанията Atrevida беше различно. Подобно на по-голямата част от свързаните с Южна Америка фирми, той повтаря собственото и фамилното име на основателя Озуалдо Гонзалес.

Превозвачи в Америка

В началото на бизнеса нямаше нужда да избирате поръчки. За да печелят пари, те караха всичко, което трябваше: храна и питейна вода, дърва за огрев и строителни материали, стари мебели и предмети от бита. До 1961 г., когато беше решено да се премести столицата от Рио де Жанейро в Бразилия, доставката на тухли и сух цимент, дъски и метални конструкции донесе добри приходи. Превозвачи в Америка. Но поради фрагментацията на поръчките беше трудно да се изгради стабилен бизнес. Случайността при транспортирането приключи през 1969 г. Когато компанията обяви желанието си да се съсредоточи само върху един вид доставка – транспортирането на сгъстен газ. Решението не е спонтанно, но е узряло, тъй като е специализирано: преди компанията да започне да сключва самостоятелно договори с клиенти, тя е действала като посредник за транспортиране на газ от няколко години.

Шведски камиони

Краят на 60-те години с основание се счита от ръководството на компанията за значителен. През този период започва формирането на паркинга до 1967 г. Тук са закупувани предимно шведски камиони. Но подобно на конкурентите, те експериментираха едновременно с различни марки автомобили и Scania далеч не беше единствената. Подвижният състав се формира за сметка на местно сглобени превозни средства, сред които видно място заеха Volkswagen и Mercedes-Benz с бразилско производство. От 1982 г. географията на транспорта значително се разширява – те започват да транспортират газ до северните щати на Бразилия. Вярно е, че ставаше въпрос само за газ в големи резервоари за промишлена употреба и стана нерентабилно да се доставя газ на частни лица в малки бутилки.