Покупка на антифриз

покупка на антифриз

Eксплоатация на автомобила

По време на целогодишната експлоатация на автомобил. Покупка на антифриз. Собствениците на автомобили са изправени пред необходимостта да изберат и закупят течност против замръзване за миене на предното стъкло. Удобството и безопасността при използване на машината директно ще зависят от правилността на този избор. Когато купувате антифриз в хипермаркети и в специализирани магазини за авточасти, трябва да обърнете внимание на датата на пускане на такива автохимични стоки, които трябва да са свежи, но не миналата година. Нека поговорим по-подробно защо не се препоръчва закупуването на антифризна течност от миналата година.

Покупка на антифриз

През зимата пътищата в градовете са обилно поръсени със сол и реактиви. В резултат на това под колелата винаги има мръсна каша, малки частици от която скоро попадат на предното стъкло. Покупка на антифриз. Затова трябва да използвате шайба почти на всеки 10-15 минути от пътуването, с която чистачките почистват мръсотията от предното стъкло. Поради ниските температури не е възможно да се използва обикновена вода или разреден автомобилен шампоан през зимата. За да се предотврати замръзване на такава течност за миене в резервоара, трябва правилно да се избере антифриз, който трябва да се извърши на напълно безопасна основа.

Избор на антифриз

Най-често такава течност за миене през зимата се прави на основата на изопропилов алкохол, към който се добавят различни багрила и аромати. Това елиминира появата на лед и неговото замръзване дори при температури от минус 30 градуса. Днес в специализирани магазини и обикновени големи хипермаркети можете да намерите десетки различни видове антифризи, които се различават по своята цена, цвят и основни характеристики. Естествено, когато избират, много собственици на автомобили се ръководят от цената, избирайки такива по-евтини автохимикали. Качеството му обаче може да е далеч от идеалното. Такава течност за миене не само замръзва при температури от минус 10 градуса, но също така може да бъде просто опасна за използване.

Некачествен антифриз

Често една стара и не твърде качествена незамръзваща течност има утайка, която се натрупва на дъното. Препоръчително е да откажете да закупите такава химия. Факт е, че утайката запушва тънките тръби и дюзи на системата за измиване на стъклата и фаровете на автомобила, а последващото почистване представлява известна трудност. Химическата формула на старите шайби неизменно се променя, в бъдеще такава течност ще замръзне дори при високи температури. Следователно, не трябва да се изненадвате, че след като спестите няколкостотин рубли, ще се сблъскате с необходимостта от подмяна на експлодиращия разширител на системата за миене на стъкло, докато цената на такава работа ще бъде много по-висока от първоначално спестените пари.