подготовка за зимата

Седем незаменими неща за безопасна експлоатация на автомобил

Седем незаменими неща за безопасна експлоатация на автомобил през студения сезон. Зимният сезон е период, в който и колата, и нейният собственик преминават поредица от тестове. Експлоатацията на автомобил през студения сезон има редица функции, така че трябва да се подготвите за тях предварително. Само опитни шофьори знаят кога е по-добре да отидете в автомивката. По каква причина маслото трябва да се смени преди настъпването на студеното време, какво да се вземе със себе си. Експлоатация на превозното средство през зимата. Подготовка за зимата. По принцип шофьорите сменят гумите и пълнят течност против замръзване. Но зимната експлоатация на автомобил все още изисква поне извън сезона поддръжка, обработка на брави и уплътнения със силиконова грес.

Подготовка за зимата

При рязка промяна в температурата аерозолът WD-40 ще бъде незаменим помощник на водача. Инструментът лесно ще помогне за размразяване на замразени брави. Скрепер със снежна четка ще ви помогне да изстържете замръзналото предно стъкло, без да надраскате. Кабел за теглене също няма да е излишен. През зимата е много лесно да влезете в канавката по покрит със сняг път и за да бъде надеждна оказаната ви помощ, по-добре е да закупите плетен кабел. При всяко време автомобилът изисква измиване, но през студения сезон гуменото уплътнение изисква специални грижи. Обработката му със силиконова грес осигурява еластичност, която ще ви позволи лесно да отворите вратите. Необходимо е каучукът да се обработи веднага след измиване, докато е още топъл.

Комфортно ежедневие на шофьора през зимата

Колкото и да е странно, но си струва да сложите и парче картонена кутия в багажника на колата си. Ако трябва да погледнете под колата, картонът може да бъде поставен под вас, като по този начин дрехите са защитени от мръсотия и вода. Също така си струва да се следи нивото на бензин в резервоара. Повече от половината от напълнения бензинов резервоар с бензин ще осигури на собственика висококачествено функциониране на горивната помпа и горивната система. Условията на експлоатация на автомобила не позволяват стартирането на автомобила при силен студ. Препоръчително е първо да загреете акумулатора. Най-често за тази цел се включват автомобилни електрически уреди. При влажно и студено време всеки иска да е топло и сухо.

Грижа и комфорт за водача

За удобство автомобилистите могат да използват няколко удобни устройства, които работят от бордовата мрежа (12V). Електронният капак на седалката ще ви помогне да се погрижите за комфорта и здравето на водача. В допълнение към възможността за избор на подходящ цвят и материал на носа, на потребителите се предлагат модели с редица вградени функции. В някои електронни капачки можете да регулирате степента на нагряване на гърба и други точки, други са оборудвани с таймери и температурни сензори. Преди да пътувате при силни студове, винаги е необходимо да загреете стандартната отоплителна система, но това отнема известно време. Подготовка за зимата. Когато няма нито време, нито желание за изчакване, допълнителен електрически нагревател ще помогне.

Премахване на леда от стъклата

Моделите с керамичен полупроводников нагревателен елемент се загряват значително по-бързо. По-безопасни са за използване и консумират по-малко електричество от металната нишка. Термичен скрепер ще ви помогне бързо и ефективно да премахнете замръзване или лед от всички стъкла на автомобила. Външно, обикновен скрепер, изработен от топлоустойчива пластмаса, вътре има електрическа спирала, чието отопление е възможно най-безопасно. Самият процес на размразяване се осъществява чрез въздушна възглавница. Електрическите чаши-термоси или нагреватели-хладилници ще станат незаменими помощници на дълъг път. Различни термоси, електрически халби и тенджери за кафе с термодвойка ще ви позволят да ядете и пиете на пътя. През студения сезон рано се стъмва и това е проблем за тези, които нямат преносима лампа.