Повреда на автомобила на пътя

повреда на автомобила на пътя

Неприятна ситуация при повреда на автомобил

Колата, каквото и да се каже, все още е техника, която може внезапно да се повреди. Освен това най-неприятната ситуация е повреда на автомобил на пътя. Дори и най-опитният шофьор може да се обърка тук. Повреда на автомобила на пътя. Какво да направите, ако колата внезапно се развали на пътя? Какви стъпки трябва да предприемете, за да разберете причината за проблема? Кога трябва да се обадите на пътна помощ или сервизно превозно средство. Когато колата се повреди в града. Повреда на автомобила е свързана с инцидент. Колата се развали по пътя извън града. В първия случай проблемът може да бъде решен съвсем просто. В града можете бързо да намерите теглещ камион или техник. Който бързо да открие причината за проблема и да го отстрани. Можете също така да опитате късмета си и да намерите шофьор, който ще се съгласи да тегли счупената кола до най-близкия автосервиз.

Повреда на автомобила на пътя

В случай на инцидент ситуацията също е повече или по-малко ясна. След пристигането на представители на пътната полиция и съставяне на протокол. Превозните средства могат да бъдат евакуирани до паркинга или да бъдат ремонтирани в автосервиз. Можете да се свържете с вашата застрахователна компания за помощ, ако такава е предписана в договора. Или да използвате камион за теглене на трета страна. Но трябва да запомните, че застрахователната компания ще компенсира разходите за пътна помощ на автомобила след представяне на необходимите документи. Процедура, ако колата се повреди на пътя. Най-трудната ситуация при повреда на автомобила на пътя е спиране далеч извън границите на града. В този случай е необходимо да се концентрирате, правилно да оцените ситуацията и да вземете информирани решения. Повреда на автомобила на пътя.

Знак за аварийно спиране

Повреда на автомобила на пътя. На първо място, счупена кола трябва да бъде преместена отстрани на пътя или поне до ръба на пътя. Така че да не пречи на преминаващите превозни средства. Ако колата не върви със собствена мощност, тогава ще трябва да бъде преместена. В този случай е задължително да включите алармата. Ако не можете да преместите превозното средство. Например, ако шофьорът е сам и никой не отговаря на молби за помощ, можете да го оставите така, както е. Следващата спешна мярка е инсталирането на знак за аварийно спиране. Не пренебрегвайте безопасността и пренебрегвайте правилата за движение. В границите на града табелата е инсталирана на 15 метра от колата. Извън града разстоянието до превозното средство от червения триъгълник трябва да бъде 30 метра. Ако колата се повреди около завой, тогава знакът трябва да бъде спрян непосредствено преди завоя.

Причина за повредата

След като колата бъде отстранена от пътното платно и е инсталиран знак за аварийно инсталиране. Можете да започнете да идентифицирате причината за повредата. Процедура, ако колата се повреди на пътя. Възможни причини за повреда. Опитният водач може сам да идентифицира и отстрани незначителни повреди. Най-честите причини за спиране на пистата са свързани със следните проблеми. При опит за стартиране на двигателя той не се върти.
Прегорял е предпазителят, отговорен за задвижващия механизъм (стартер). Тогава сменете предпазителя. Съединителят на веригата, отговорен за стартирането на двигателя с вътрешно горене, е повреден. Може да го поправите на място. Терминалът на акумулатора е откачен – почистете и инсталирайте. Тоест можете да отстраните само онези неизправности, които лесно се идентифицират визуално и се отстраняват с импровизирани инструменти. В други случаи ще са необходими специални инструменти.

Помощ от специалист

Ще имате нужда от инструменти, които не всеки шофьор има днес. Поради което най-вероятно тук ще е необходима помощта на специалист. Възможни причини за повреда. Двигателят се върти, но не стартира. Това може да се дължи на отворена верига в запалването. Тя се проверява визуално, когато се открие прекъсване на окабеляването, проводникът се усуква, ако е възможно, се изолира. Износване на електродите на свещите – опитайте се да развиете свещите. Проверете състоянието на повърхността на електрода и ако има резервни, заменете свещите с нови. Високоволтовият проводник се е откъснал. Изгорял е предпазителят, отговорен за ICE задвижващите устройства. Автомобилът е останал без гориво. Прегорял предпазител на горивната помпа. Най-доброто решение на проблема какво да правите, ако колата се повреди на пътя, е да се обадите на пътна помощ.