Пет трика за самообслужване

Пет трика за самообслужване

Чистотата в колата

Грижейки се за колата сами, можете не само значително да спестите от поддръжка на автомобила. Но и лесно да поддържате чистотата в колата, без да посещавате скъпи химически чистения. Ето пет съвета за улесняване на вашата кола. Пет трика за самообслужване. За да се поддържа отличното техническо състояние на автомобила, изобщо не е необходимо да се обслужва колата в скъп официален сервиз. Напълно възможно е да извършите някаква работа независимо, включително смяна на антифриза и моторното масло. Филтъра в колата, ще трябва постоянно да следите нивото на техническите течности, да сменяте свещите сами и да проверявате остатъчното износване на спирачните накладки.

Пет трика за самообслужване

Такава работа не е особено трудна, следователно всички собственици на автомобили без изключение ще се справят с нейното изпълнение. Разбира се, трябва да разберете, че ще бъде невъзможно да извършите подобна услуга на току-що закупена в салона нова кола, тъй като в такъв случай рискувате да загубите гаранцията за вашата кола. След като гаранцията приключи обаче, по-голямата част от тази сервизна работа може да се извърши на ръка. Ще е необходимо да измивате каросерията на автомобила възможно най-често, особено след като такава работа може да се извърши независимо, а не да се ходи на скъпи автомивки. Пет трика за самообслужване. За да направите това, трябва само да закупите специални автохимикали, които са предназначени за измиване на тялото и за грижа за интериора, измиване на велур или кожени седалки.

Територията на лятна вила

Не забравяйте също, че миенето на автомобили може да се извършва само на територията на лятна вила или частна къща, но под къща или на река на брега е забранено да се мият автомобили. В такъв случай водачът рискува да получи значителна глоба от екологичната служба. Най-големите проблеми за шофьорите са причинени от корозия. Която често се появява върху металните елементи на каросерията. За да се решат такива проблеми, е необходимо постоянно да се третира тялото с антиорозионни съединения. По-специално те обръщат повишено внимание на облицовките на колесните дъги, праговете и дъното. За да направите това, ще трябва да използвате специални защитни съединения, които се обработват веднъж на 1-2 години.