Отнета шофьорска книжка

отнета шофьорска книжка

Предупреждение от инспектора

Нарушенията на правилата за движение могат да ни заплашат с предупреждение от инспектора, както и със значителна глоба. Някои точки на нарушаване на правилата за движение обаче също предполагат лишаване от права като наказание. Нека поговорим по-подробно за какви привидно незначителни нарушения можете да загубите трайно правата си. Шофьорите често се оказват в такава ситуация, когато навлизат в насрещната лента при липса на приближаващи автомобили и забранителна маркировка и за това те не само получават значителна глоба. Но и губят правата си за дълго време. Отнета шофьорска книжка. Факт е, че подобни нарушения често водят до опасни пътнотранспортни ситуации, така че беше въведено подходящо правило, което позволява на пътните полицаи да лишават шофьорите от правата им за такъв изход към идващата лента.

Отнета шофьорска книжка

Дори и да няма маркировка на пътя, водачът, въз основа на параметрите на автомобила и ширината на пътя. Трябва самостоятелно да определи броя на лентите и да не кара в следващата лента. Отнета шофьорска книжка. Правилата за движение ясно предвиждат в кои случаи е възможно да се направи напълно безопасна маневра и да се излезе в насрещната лента и кога за такъв шофьор му предстои значителна глоба и лишаване от права. Пътуването по железопътни коловози на места, които не са предназначени за това, също се наказва с лишаване от права. Изглежда, че черен път може да отиде до железопътната линия, в такъв случай няма организирано преминаване, няма бариера, но шофьорите все пак решават да управляват коловозите и след това да продължат пътуването си. Отнета шофьорска книжка.

Неизправности на двигателя

Много от нас може да мислят, че тази маневра е напълно безопасна, но е сериозно нарушение на правилата, поради което често се дисквалифицира. Факт е, че автомобилите, преодолявайки подобни препятствия под формата на железопътни коловози, често се забиват, дори при мощен двигател и висок просвет е често трудно да се измъкне от такъв капан, в резултат на което в най-добрия случай влакът ще има време да се забави. Често подобни нарушения завършват тъжно. На такива импровизирани пресичания хората в коли загиват при катастрофи и пътниците на влака са ранени. Ето защо е въведено такова тежко наказание, включително до дългосрочно лишаване от права.