Оспорени глоби

оспорени глоби

Фото и видеокамери

Повечето нарушения на шофьорите днес се регистрират не от инспектори на КАТ, а от мобилни или стационарни фото и видеокамери. В същото време, колкото и умна да е подобна техника, вече е невъзможно да се изключат нейните грешки. Възможно ли е да оспорим глобата от камерата за фото и видеозапис на нарушения, или във всеки случай ще трябва да платим за пристигналите писма за щастие. Принципът на работа на такива видеокамери е следният системата открива нарушения. Оспорени глоби. След което данните се изпращат до процесорния център. В централния офис всички получени снимки и видеоклипове се обработват от компютър, след което машината въвежда данните в обща база данни. Отпечатва така нареченото писмо за щастие, след което се изпраща на нарушителя.

Оспорени глоби

Цялата такава работа по отстраняване на нарушения се извършва чрез автоматизация. Която ви позволява напълно да автоматизирате и ускорите този процес. Просто няма да е възможно да се гарантира правилното тълкуване на пътната обстановка. Всяка техника може да бъде грешна, което води до противоречиви ситуации и водачите са сигурни, че не са извършили нарушения и сега биха искали да оспорят глобата. Оспорени глоби. В случай, че шофьорът, получил писмото за щастие. Е сигурен, че не е извършил нарушение, тогава, съгласно действащото законодателство, той има 10 дни, за да кандидатства за преразглеждане на глобата. В някои случаи дори е възможно да се изпратят документи за преразглеждане на случая на по-късна дата. Но в същото време трябва да има основателни документирани причини, поради които не е било възможно да се оспори глобата в рамките на десет дни.

Паспортните данни

Необходимо е да се изпрати декларация до една от тези инстанции, която посочва паспортните данни на кандидата. Номера на поръчката, причината за жалбата, описание на проблема, както и датата и подписа. Между другото, днес можете да подадете такъв иск лично или чрез Интернет. Като използвате официалния уебсайт на КАТ. Успехът на повторния процес и отмяната на заповедта за глобата е възможен само ако водачът има доказателства за невинността си. Естествено, самото твърдение, че човек не е нарязал друга кола или не е карал по насрещната лента, в такъв случай просто не би било достатъчно. Необходимо е да предоставите записи от рекордера, монтиран в автомобила, въз основа на който ще бъде възможно да докажете собствената си невинност.

Причината за подобни писма

За съжаление, когато надвишите ограничението на скоростта, което често е причината за подобни писма за щастие. Може да бъде изключително трудно да докажете своята невинност. Регистраторът, ако отчете текущата скорост на автомобила, тогава данните му са неточни и не могат да се считат за сериозни доказателства при анализа на случая. В някои случаи е възможно да се предоставят данни за максималната скорост на автомобила, но такива големи излишъци са изключително редки.