Опции за автомобили

опции за автомобили

Видове проблеми

Цената на автомобилите, както нови, така и употребявани, до голяма степен зависи от конкретната конфигурация на автомобила. Всъщност някои допълнителни системи и опции се търсят и значително опростяват работата на автомобила, докато други електрически системи и приспособления са просто безполезни, а шофьорите само плащат за тяхната наличност. Нека поговорим по-подробно кои опции в колата са просто безполезни. Пет почти безполезни опции за автомобили, за които много собственици на автомобили надплащат. Автоматична система старт-стоп. Системата старт-стоп е замислена като възможност за известно намаляване на разхода на гориво на двигателя.

Опции за автомобили

В случай, че колата спря и водачът пусне педала на газа, специална система в този момент изключи двигателя. Ако освободите спирачката и натиснете педала на газта, двигателят веднага ще стартира и автомобилът ще започне да се движи. Пет почти безполезни опции за автомобили, за които много собственици на автомобили надплащат. На теория всичко изглеждаше доста добре, но на практика се оказа, че натоварването на мотора и акумулатора се увеличи значително, което доведе не само до намаляване на ресурса на превозното средство, но и до увеличаване на разхода на гориво.

Ненужни опции в колата

Ще се изненадате, че на някои машини тази опция може да струва 3 хиляди евро или повече. Това е просто декоративна функция, която няма практическа цел. За да не си губите парите, не препоръчваме да поръчате такова осветяване на прагове при избора на нова кола. Все пак е по-добре да поръчате наистина важни и търсени функции, които ще бъдат полезни при експлоатация на автомобила. Списък с пет скъпи, но недостатъчно използвани и ненужни опции в колата. Панорамен покрив и люк. Панорамният покрив на пръв поглед може да изглежда като интересна опция, която ви позволява да се насладите на гледката към небето над главата си.

Пластмасовите уплътнения

Скоро люковете започват да изтичат изцяло, след което автомобилът се нуждае от сложен ремонт. По периметъра на люка под пластмасовите уплътнения често се появява корозия, която ще бъде изключително трудно да се спре. В резултат на това автомобилът се нуждае от сериозен ремонт и всички подобни разходи биха могли да бъдат избегнати, като се избере автомобил без панорамен покрив или люк наведнъж.