Окачване на автомобил

окачване на автомобил

Тялото се увеличава

Окачването на автомобила, е в зависимост от неговия дизайн. Може да бъде разделено на две основни категории. Зависими или независими. Окачване на автомобил. При зависимо окачване на една ос колелата са здраво свързани помежду си, съответно ефектът. Който пада върху лявото или дясното колело. Неизменно ще повлияе на цялата твърда греда и второто колело на оста. При преминаване на нередности тялото ще се наклони или потръпне и ако едното колело на пътното платно е по-високо от другото, тогава в такъв случай вероятността от преобръщане на тялото се увеличава.

Окачване на автомобил

Независимото окачване няма твърда греда, следователно колелата на оста не са здраво свързани помежду си, което може значително да увеличи комфорта на борда, подобрявайки управлението на автомобила. Ако едно от колелата се удари в някакво препятствие или падне в дупка, тогава поради липсата на взаимна връзка, такива удари не се предават на второто колело и каросерията на автомобила. Окачване на преозно средство. Това значително подобрява характеристиките на управление на автомобила. Многобройни пръти, лостове и пружини работят отделно с всяко колело, което прави възможно по-доброто преглъщане на съществуващите неравности по пътя.

Окачване на автомобил

Обикновено тези превозни средства с независимо окачване използват по-твърди амортисьори. Което елиминира търкалянето в завоите и свежда до минимум вероятността от плъзгане. Окачване на преозно средство. Много модерни първокласни автомобили са оборудвани с този тип окачване днес, а независимото окачване може да бъде както отпред, така и отзад. Използва се с предно, задно и задвижване на всички колела. Следователно комфортът и подобреното управление имат недостатък, а именно намалена надеждност и значителни разходи за ремонт на автомобили. Недостатъците на независимото окачване включват сложността на дизайна на моторното превозно средство. За окачването на ходовата част на автомобила трябва да се използват само оригинални авточасти с гаранция. Тъй като алтернативните части не издържат на високо натоварване и това води до чести произшествия.