Окачването на машината

окачването на машината

Професионална проверка на автомобила

Като се вземат предвид счупените руски пътища, окачването има значително натоварване. Необходимо е редовно да се извършва неговата диагностика, смяна на износени части. Което позволява поддържане на доброто техническо състояние на автомобила. Често е трудно да извършите такава диагностика сами без асансьор и много собственици на автомобили просто не могат да си позволят да отидат до сервиза и да извършат професионална проверка на автомобила на всеки 5000 – 10 000 километра. Окачването на машината, ще ви разкажем по-подробно как самостоятелно да диагностицирате окачването на автомобила си без асансьор.

Окачването на машината

Изобщо не е необходимо да се извършва диагностика на окачването на автомобила на специален асансьор. Възможно е професионалистите напълно отказват да използват такива повдигащи устройства, тъй като е невъзможно да се провери окачен автомобил за удари в окачването и люлеене на автомобил, също така става трудно да се определи люфт в пантите на подпорите и сачмените лагери. Поради това е най-добре да извършите теста за окачване с превозното средство на земята. За такава независима проверка можете да използвате надлези или инспекционни ями в гаража. Ако е възможно, диагностиката трябва да се извърши с асистент. Който ще разтърси колата, а вторият човек ще наблюдава директно поведението на окачването в инспекционната яма и ще определи появата на почукване и люфт. Ако по време на първоначалната проверка бъдат открити люкове и удари.

Предните подпори

Отделни части дори могат да бъдат проверени без отвор за гледане. Например за да проверят предните подпори, те поставят дланта си върху централната част на амортисьора или опорната купа и по това време вторият човек започва да люлее автомобила. Вибрациите с добри амортисьори трябва бързо да се разпадат. За да проверите състоянието на горните възглавници на амортисьорите и наличието на луфт в втулките. Трябва да издърпате корпуса на такива части с ръце и ако има люфт. Те трябва да бъдат заменени.