Нестабилната скорост

Нестабилната скорост

Цялостна диагностика

Нестабилната работа на двигателя и така наречените плаващи обороти са често срещан проблем, който е често срещан в много автомобили. В такъв случай автомобилът се нуждае от цялостна диагностика, която ви позволява бързо да установите причината за неизправностите. Нека поговорим по-подробно за най-честите неизправности на двигателя, които водят до такива нестабилни обороти на двигателя. Нестабилната скорост. При наличието на такива неизправности се отбелязва влошаване на работата на двигателя, мощността на двигателя намалява или напълно изчезва, водачът забелязва значително увеличение на разхода на гориво. Ако собственикът на автомобила не обърне внимание на съществуващите неизправности своевременно.

Нестабилната скорост

В крайна сметка това води до сериозни повреди на двигателя, отстраняването на които ще изисква основен ремонт на двигателя. Ето защо, веднага щом забележите първите неизправности на двигателя и появата на плаваща скорост, трябва или сами да извършите диагностика и ремонт или да се свържете с опитни специалисти. Нестабилната скорост. Поради изтичане на въздух през повредени тръби и уплътнения на системата в двигателя. Съставът на въздушно-горивната смес може да се промени. В такъв случай двигателят неизменно страда, гориво-въздушната смес се изчерпва, което не гори добре в двигателя на автомобила. При наличието на такива проблеми е необходимо да се локализират повреди на тръбите или да се намерят износени уплътнения.

Собственикът на автомобила

Което се прави както в експлоатационни условия, така и независимо с използване на различни запалими течности. Нестабилната скорост. Всичко, което собственикът на автомобила ще трябва да направи, е да пръска такива течности върху подозрителни зони при работещ двигател, ако има някакви промени в работата на двигателя, това показва теч в цялата система. Нестабилните обороти на двигателя често са причинени от неизправности в системата за запалване. По различни причини искрата може за кратко да отслабне или изобщо се забелязват нейните пропуски, в резултат на което горивото не изгаря напълно в цилиндрите, това не само води до плаващи обороти, но може и да влоши състоянието на катализатора, и в такъв случай собственикът на автомобила ще бъде изправен пред сериозни разходи за подмяна на такива неутрализаторни газове.

Високоволтовите бобини

На първо място, в случай на проблеми в запалителната система е необходимо да се проверят високоволтовите бобини за запалване, чиито неизправности могат да се изразят в появата на малък, едва забележим тремор. Ако е възможно, бобините се сменят или пренареждат. Друг често срещан проблем е липсата на контакт на проводници с високо напрежение. Те се проверяват с мултицет и ако се повредят, се сменят, което ви позволява да осигурите висококачествена свещ и правилно изгаряне на горивото в цилиндрите на двигателя. В системата за запалване има множество проводници, в които контактът може да бъде загубен по различни причини. Най-често това е окисляване на съединителите на снопа на блока за управление на двигателя, което води до неизправности в работата на двигателя.