Неравност по пътищата

Неравност по пътищата

Често срещана грешка

Неопитност, много начинаещи шофьори правят често срещана грешка, а именно те рязко спират пред ями и неравности. Неравност по пътищата. Което може да доведе до сериозни проблеми с окачването и дори до загуба на контрол над автомобила. Нека поговорим по-подробно защо не трябва да спирате рязко пред неравности по пътя. Рязкото спиране не само заплашва да блокира колелата и да стартира колата в плъзгане, но също така значително увеличава натоварването на автомобила, което води до различни видове повреди. При рязко въздействие върху неравния път с натиснат педал на спирачката, шасито оказва значително натоварване. В резултат на което не рядко гумите и джантите могат да бъдат повредени. Не е изненадващо, че професионалните спортисти, състезатели и опитни собственици на автомобили.

Неравност по пътищата

Преминават правилно такива препятствия по пътя, те не натискат спирачките при преодоляване на дупки, което им позволява донякъде да намалят натоварването върху окачването и да избегнат сериозни повреди в автомобила. Неравност по пътищата. Експертите по екстремно шофиране препоръчват дори да натискате газта пред дупката на пътя и да не натискате педала на спирачката с всички сили. Ако забележите такава дупка на пътя, тогава ще трябва да спрете предварително, но веднага пред ямата, освободете спирачния педал. Това ще избегне прехвърлянето на товара към предното окачване. Повдига носа на автомобила и цялото тегло на автомобила се измества назад. В резултат на това автомобилът не страда толкова много при преодоляване на подобни препятствия.

Ограничението на скоростта

Наложително е водачът да спазва ограничението на скоростта на пътя. Трябва да признаете, че е много по-лесно да се забавите предварително пред яма със сто км ч на пистата. Като освободите спирачния педал навреме и да преминете подобно препятствие без никакви проблеми. Отколкото да се опитате да спрете спешно в скорост от 200 км ч. В никакъв случай не трябва да натискате спирачката ако забележите дупка в завой. Това може да доведе до развитие на неконтролирано плъзгане, с което е просто невъзможно да се справите и най-често в такива ситуации автомобилът се изкарва в насрещната лента.