най-големите самосвали

Икономическата ефективност

Работата на промишлеността е невъзможна без добива на минерали. Но този процес включва не само копаене. Трябва да се отстрани рудата, за която най-удобният вид транспорт е добивът на самосвали. Не е ясно само едно. Защо тези машини са направени толкова огромни? За да задоволите вашата корпоративна суета? Или това е негласна конкуренция между производителите? Нито едното, нито другото. Най-големите самосвали. Икономическата ефективност управлява всичко. Тя насочва напредъка в правилната посока. Ако разгледаме ситуацията от тази гледна точка, картината изглежда изключително проста. Достатъчно е да вземем за пример две коли. Нека единият е 32-тонният КамАЗ-65801.

Най-големите самосвали

Събираме годишни разходи гориво, резервни части, амортизация, режийни разходи и много други. И ние разделяме на годишната производителност теглото на товара, умножено по разстоянието на доставка. Изводът е, че големите автомобили са по-изгодни от по-малките. Тази теза се отнася не само за самосвалите. Най-големите самосвали. В други отрасли също е вярно. Например, колесен трактор John Deere с широко разкроена сеялка също е по-изгоден от MTZ с прикачен SZ-3.6 Защо икономиката на корабоплаването е толкова важна? Тъй като с кариерата се задълбочава, позицията транспортиране на скали достига 65-75% от общите разходи. А ползите от гигантите се увеличават благодарение на техническите иновации. Например, двумоторен BelAZ, след разтоварване, с цел икономия на гориво, се връща на един двигател.

Транспортирането на скали

Защо да изберете минен самосвал? Прочетете също Копачи за самосвал Komatsu, пет популярни модела Въпросът за подзаглавията далеч не е празен. Кариерата е открит добив, независимо от производителността. Следователно, самосвал с всякаква товароносимост, ангажиран с транспортирането на скали, може да се нарече кариера самосвал. И ако това е така, тогава потребителите питат. Защо специалното оборудване за доставка на минерали е толкова скъпо? Какъв е смисълът, ако вместо един огромен и скъп БелАЗ можете да вземете например много по-евтиния, най-големият КамАЗ в света – петосния 65805 Samson, с товароподемност 60 тона? Фактът е, че е възможно, но не е необходимо.

Научни изследвания

Тъй като още през 60-те години на ХХ век, на базата на практика, подкрепена с научни изследвания, се формира типът на класически минен самосвал. Тази машина е най-подходяща за открит добив. Неговият дизайн изпълнява следните разпоредби Оформление кабината е поставена близо до двигателя, междуосието е минимално, размерите особено дължината – колкото по-малки, толкова по-добре. Версията с две мощни оси е по-добра от многоосното шаси, с по-малко натоварване на всяка двойка колела. В този случай автомобилът се оказва по-надежден и разходите за ремонт и експлоатация са намалени. А също – времето, необходимо за ремонт и поддръжка. В резултат KTG коефициент на техническа готовност достига 0,92, а експлоатационният живот на повечето марки надхвърля 9 години.

Предаване на мощност

Късата двуосна талига осигурява по-голяма структурна твърдост, като същевременно намалява теглото на машината. Тялото заема почти цялата площ на шасито. Като силов агрегат се използва дизелов двигател, който се отличава с малък работен обем, но значителен въртящ момент. Малко са производителите на такива двигатели Cummins, Caterpillar, MTU. Но нивото на техния професионализъм е извън похвалите. Правилно подбраният задвижващ блок гарантира дълга и икономична работа на машината. Предаване на мощност. В момента повечето производители правят един от двата вида предаване. В първия случай това е хидромеханична трансмисия GMT в комплект с ръчна скоростна кутия, кардан и преобразувател на въртящия момент. Вторият е хибридно задвижване.